01:46

ĆERKA AJA MI JE NAJBOLJI KRITIČAR Aleksandar Radojičić uoči premijere predstave o susretu s Bajagom, Viktoru Saviću i naslednici

iskren

ĆERKA AJA MI JE NAJBOLJI KRITIČAR! Aleksandar Radojičić uoči premijere MAČORA o susretu s Bajagom, Viktoru Saviću i naslednici

Pop kultura -

Nova verzija dečje predstave "Mačor u čizmama" Igora Bojovića pozorišta "Boško Buha", u režiji Juga Radivojevića, od 16. maja igraće se na sceni teatra "Vuk" u Beogradu.

U prvoj verziji davne 1951. Mačora je igrao Mića Tatić, a danas će ga dočarati Aleksandar Radojičić, zvezda TV serija i filmova, koga i dalje pamte kao Balerinu iz projekta "Montevideo, bog te video".

- Uskakao sam i u prethodnu verziju ove predstave u režiji Milana Karadžića, koja se dugo igrala. Mi radimo modernu bajku i želimo da je približimo deci danas, zato je žanr tako nazvan - hip-hop-rep-rok opereta. Nakon korone svi smo se uželeli rada. Tekst je pisan u stihu. Nije baš bilo lako postaviti ga kao operetu. Nadam se da ćemo decu namamiti da dođu u pozorištu i otkriju taj svet.

Momčilo Bajagić
foto: Marina Lopičić

Kako je izgledao susret s Bajagom?

- Prvi put radimo zajedno, ali se poznajemo. Bio je na prvim probama, ali još nije gledao predstavu.

Koliko ima Bajage u predstavi?

- Nema ga. Ima ga kroz songove. Bilo bi čudno da se pojavi njegov glas u predstavi, ali je ostavio veliki pečat na ovom projektu. Nadam se da će se i njemu svideti predstava.

Imate li muzički zadatak?

- Pevam jednu pesmu. Neke scene su rešavane pomoću bita i hip-hopa. Nama je zanimljivo dok je igramo.

Viktor Savić
foto: Nemanja Nikolić

Koliko vam je Viktor Savić pomogao oko hip-hopa?

- Nas dvojica se družimo. Uz njega sam proširio hip-hop vidike. On mi je mnogo pomogao konkretnim savetima vezanim za sam tekst.

Da li vas je iznenadio poziv Juga Radivojevića?

- Navikao sam da igram razne uloge. Kad si deo pozorišta za decu, moraš da budeš spreman na svakakva iznenađenja. Mačor može biti star od sedam do 77, muško ili žensko.... U pozorištu za decu je sve moguće.

U predstavi vam sina igra Neša Nenadović, koji može da vam bude i otac?

- Kad vi verujete u to, sve je moguće. Neša mi igra sina, što je i poenta cele priče. Po čemu se ova verzija razlikuje od predstave Milana Karadžića? - Drugačiji su songovi i nova je scenografija. Mnogo je manja glumačka podela. Najviše razmišljam da li ćemo je na pravi način približiti današnjoj deci.

Ko vam je najbolji kritičar kad igrate za decu?

- Moja ćerka Aja. Nikad je ne pitam da li joj se dopala moja uloga već kako joj se sviđa predstava. Kad joj se nešto svidi, to znači da smo dobro uradili svoj posao. Ona kao dete mora da shvati radnju, ubaci se u priču i da pokrenemo njenu maštu. Naša uloga kao glumaca je da joj približimo taj čarobni svet i da zavoli pozorište.

Aleksandar Radojčić
foto: Marina Lopičić

"Buha" slavi sedam decenija postojanja. Kad se vraćate u svoju kuću?

- Voleo bih da i ja mogu da postavim to pitanje. Mi smo svi u tome i znamo od kolike je važnosti pozorište "Boško Buha" i daćemo sve od sebe da se to desi što pre.

01:46

ĆERKA AJA MI JE NAJBOLJI KRITIČAR Aleksandar Radojičić uoči premijere predstave o susretu s Bajagom, Viktoru Saviću i naslednici

Kurir, Ljubomir Radanov

Bonus video:

00:34

Miloš Timotijević o ulozi u Porodici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track