MILOŠU ŠOBAJIĆU ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA Emotivna poruka njegove supruge Maje
Foto: ATA images

Zbogom

MILOŠU ŠOBAJIĆU ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA Emotivna poruka njegove supruge Maje

Pop kultura -

Legendarni slikar i vajar Miloš Šobajić ispraćen je na večni počinak juče na Novom groblju.

Sahrani su prisustvovali članovi njegove porodice, kao i prijatelji i kolege, koji su se teškog srca oprostili od velikog umetnika.

Šobajić je imao porodičnu grobnicu u Beogradu, gde je sahranjena njegova prva supruga Lotka. Međutim, kako dolikuje umetniku kao što je bio on - sahranjen je u Aleji zaslužnih građana, pored Radoslava Radivojevića, pozorišnog umetnika.

- Ja sam feniks i uvek se vraćam, bile su reči moga muža. Miloš je pobedio smrt i ovaj virus, iako nama to sada ne deluje tako. Bio je večito dete, uvek nasmejan, divan čovek. On je moja najveća ljubav - emotivno se oprostila Maja T. Iskijerdo, Miloševa žena.

Miloš Šobajić
foto: ATA images

Iako je putovao po celom svetu, Miloš je smatrao da je Srbija po meri čoveka. Hteo je da svoj umetnički život ostavi svojoj zemlji, ali ovaj put zauvek. Za njim su ostale dve neostvarene želje. Prva je bila da se napravi stalni izložbeni prostor u centru Beograda, koji bi ostao kao njegov muzej - u kome će nalaziti njegova najveća dela.

Miloš Šobajić
foto: ATA images

Po Miloševoj želji, jedan gradski prostor poneo je njegovo ime - oslikavaće njegov duh i nalaziće se na Topličinom vencu. Druga želja bila mu je da iznenadi majku za njen stoti rođendan, poklonivši joj knjigu koju je pisao o njoj. Slikareva majka Mira nije bila u stanju da prisustvuje sahrani svoga sina. Šobajić je preminuo usled posledica koronavirusa prošle subote - na dečji praznik, simbolično, jer je on do samog kraja ostao dete.

Kurir/ Maša Kostić / Sara Đorđević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track