PRVI ROĐENDAN BEZ ĐORĐA BALAŠEVIĆA Za Oliveru je ovo poseban dan, a ćerka objavila sliku iz PROŠLOSTI uz reči koje SLAMAJU SRCA
Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić, Slađana Stojković

ćerke uz majku i njenu tugu

PRVI ROĐENDAN BEZ ĐORĐA BALAŠEVIĆA Za Oliveru je ovo poseban dan, a ćerka objavila sliku iz PROŠLOSTI uz reči koje SLAMAJU SRCA

Pop kultura -

Supruga pokojnog kantautora Đorđa Balaševića Olivera Balašević danas slavi rođendan.

Olivera Balašević
foto: Printscreen

Tim povodom oglasila se njena ćerka Jovana i dirljivom objavom na Instagramu joj čestitala ovaj dan.

Olivera Balašević
foto: Printscreen

Naime, ona je objavila fotografiju iz 1980. godine kada je ona bila beba, a majka ju je držala na krilu dok su se vozile gondolom u Veneciji.

- Krenuvši 1980. u Moskvu, stigle smo u Veneciju - napisala je Jovana.

Olivera Balašević
foto: Printscreen

Volim te, mama Srećan ti rođendan! Tvoj broj 1", čestitala je mami rođendan.

Olivera Balašević
foto: Pritnscreen

Podsetimo, Olivera Balašević uručila je fakultetu donaciju u audio-video opremi u vrednosti od 3.668.550 dinara. Savremena tehnika biće znatan doprinos nastavnom programu ove ustanove, na kojem su se odškolovala dva člana porodice Balašević, ćerke Jelena i Jovana.Potresan govor održala je Olivera Balašević u ime porodice, što je ujedno i prvo njeno pojavljivanje i obraćanje u javnosti nakon odlaska "panonskog mornara".

"Obraćam vam se u ime porodice. Zagledana u ove crvene zatvorene kofere, koji pamte srećne trenutke i aplauze širom regiona, pomislila sam kako je put kojim idemo čudan. Od moje troje dece dvoje je ova akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, Gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onima koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđije otišao, kada nas je napustio. U ovim danima, koji su neoprostivo teški mojoj deci i meni, kao roditelj želim da se na ovaj način zahvalim. Na naličju akademske stvarnosti kojoj smo ja i moja porodica izloženi, nekoj drugoj stvarnosti koju moram da pomenem, kao javne ličnosti, postoje određena nagađanja na portalima i po kuloarima o nekakvom testamentu. A sistem nas je negde naučio da postoji termin imovinska rasprava. Na spisku onih koji nasleđuju zaostavštinu nalaze se moja deca i nalazi se Akademija umetnosti", rekla je Olivera.

Poklonjena oprema služila je i za promociju filma Đorđa Balaševića "Kao rani mraz", koji je rađen po motivima pesme Priča o Vasi Ladačkom.

"Vasa Ladački je bio zaljubljen u lepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lepu, al sirotu i tako će biti zauvek. Hvala vam“, zavšila je Balaševićeva.

04:35

EMOTIVNI GOVOR OLIVERE BALAŠEVIĆ Đole je svoju zaostavštinu ostavio deci i fakultetu

kurir.rs

Bonus video:

00:36

OTKRIVAMO ZAŠTO JE POMEREN GROB PANONSKOG MORNARA: Đorđe Balašević sada počiva u PORODIČNOJ GROBNICI, a ovo je razlog

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja