NOVA PREMIJERA NA DORĆOLU Filip Gajić režira Cara Edipa, a deo ekipe i jedan poznati muzičar
Foto: Damir Dervišagić

lepše je s kulturom

NOVA PREMIJERA NA DORĆOLU Filip Gajić režira Cara Edipa, a deo ekipe i jedan poznati muzičar

Pop kultura -

U Dorćolskom narodnom pozorištu na sceni Kosmodrom večeras će premijerno biti izveden komad "Car Edip" Sofokla u režiji Filipa Gajića. Publika će na sceni moći da vidi mlade i darovite glumce i jedan od najznačajnijih komada u istoriji svetske dramaturgije. Radnja je smeštena u današnjicu, u njujorško podzemlje. Edip je na čelu familije koja je na čelu građevinske mafije. Gazi svoj put i bežeći od zadate mu sudbine, sve bliže joj prilazi. Na početku ubija svog oca, reši nerešivu zagonetku koju mu postavlja Sfinga, on kaže: "Čovek."

Filip Gajić
foto: Dragana Udovičić

U priči o čoveku, toj nesrećnoj sorti, on će oženiti svoju majku i s njom dobiće decu. U centru svetske prestonice vlada kuga, a narod će biti izlečen kada se uhvati i kazni ubica. U detektivskoj istrazi, Edip neće kao Hamlet pronaći krivicu u drugima, on će je pronaći u sebi samom. Na jedan način ovu priču koristio je Frojd, na drugi Pazolini, mi na svoj način. Uzbudljiva i žestoka predstava o tragičnoj sudbini sveta koja se ponavlja hiljadama godina u generacijama koje su bile, koje jesu i koje će biti.

Glavne uloge igraju Stevan Šerbedžija, Ivona Momirović, Danilo Klinčar, Jovana Krstić, Željko Stefanović, Strahinja Padežanin, Džo Nikolas, Matija Ristić, Dragan Stefanović i Predrag Todorovi, a specijalni gost u predstavi je Boško Ćirković Škabo. Reprize su zakazane za 7, 8. i 28. maj.

Beogradski Sindikat, Škabo, BG Sindikat
foto: Zorana Jevtic

Kurir.rs

Bonus video:

01:07

DRAGI GLEDAOCI, JA SAM ŠKOLOVANA! Iskra Brajović IZREVOLTIRANA! Jednom rečenicom ZAPUŠILA usta HEJTERIMA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track