FRONTMEN ELEKTRIČNOG ORGAZMA SRĐAN GOJKOVIĆ GILE Valjda će pandemija popustiti i pustiti nas da sviramo pred publikom
Foto: Zorana Jevtić

optimista

FRONTMEN ELEKTRIČNOG ORGAZMA SRĐAN GOJKOVIĆ GILE Valjda će pandemija popustiti i pustiti nas da sviramo pred publikom

Pop kultura -

Lider rok grupe Električni orgazam Srđan Gojković Gile trebalo je odavno da obeleži veliki jubilej benda, ali ga je korona u tome omela. Muzičar je trenutno u medijskoj ilegali, ali je nedavno posetio izložbu na Kalemegdanu "Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021)"

- Jednostavno, život ima različitih krivina, uspona i padova, tako da ja sve to sa izostankom koncerata doživljavam kao deo neminovnosti. Čovek se vremenom navikne da ne ide sve glatko u životu, pa se suočava s različitim izazovima. Proći će i ovo - rekao je Gojković za Tanjug.

Srđan Gojković Gile
foto: Zorana Jevtić

On je povodom izložbe "Novi talas u Beogradu: Paket aranžman (1981-2021)" Zorice Kojić i Dragana Ambrozića, nedavno otvorene na Kalemegdanu, rekao da su četiri decenije od nastanka novog talasa proletele vrlo brzo.

- Ne može ništa da zameni koncerte, ali divno je da se barem izložba organizovala, jer je "Paket aranžman" bio jedan veliki prasak i blesak u Beogradu. Neke nove generacije imaju priliku da vide kakav je to prasak bio makar na fotografijama. Naravno, tehnologija je napredovala i potrebna su dva klika na tastaturi da neko uđe u priliku da sluša našu muziku iz tog doba - istakao je rok muzičar.

On je kazao i da jubilej četiri decenije postojanja Električnog orgazma nikako ne može da počne da se obeležava jer se ovaj značajan rođendan poklopio s početkom pandemije, a i slavljenička turneja benda je već godinu dana na čekanju. Ipak, bend je zvanično objavio novi datum koncerta - 9. decembra u Kombank dvorani.

- Ne mogu ništa da tvrdim na tu temu, jer ovo je već četvrti put da menjamo datum. Valjda više neće biti odlaganja. Sad sam spreman na sve, mada, konačno je krenula vakcinacija. Valjda će nas pandemija konačno pustiti na miru i pustiti da sviramo pred publikom - rekao je Gojković. Tokom pandemije članovi Električnog orgazma su osmislili zanimljive video-spotove sa tekstom pesama za mnoge pesme iz bogate karijere. Takođe, objavljena su i reizdanja prvih šest albuma grupe, a u planu je da se ceo katalog benda ponovo objavi pod okriljem diskografske kuće Jugoton - Kroacija rekords.

Električni orgazam, Beer Fest
foto: Nemanja Nikolić

Ipak, još uvek Električni orgazam nije snimio novu pesmu, singl, niti su počeli da snimaju novi studijski album.

- Iskreno, nadam se da će se pandemija završiti pre nego što mi snimimo novi album. Mi sada ne radimo ništa u bendu, ne viđamo se, nemamo probe. Samo se čujemo telefonom, svi smo u nekoj vrsti izolacije dok ovo traje - naveo je on. Gile iskreno kaže da ne prati mnogo novu scenu.

- Skroz sam se isključio iz medija, jer tamo ima gomile užasa, tako da izbegavam. Na otvaranju izložbe na Kalemegdanu svirali su Šajzebiterlemon. Veoma su autentičan bend, koji zapravo prati tu liniju kojoj smo i mi pripadali pre 40 godina. Drago mi je što Beograd i dalje može da izbaci jedan takav urbani sastav koji je zaista dobar - zaključio je Gojković.

O borbi kolega s koronom Žao mi je svih koji su nastradali

Povodom 40 godina od kompilacije "Paket aranžman", taj album je remasterizovan, izašao je i na vinilu. Idoli, Električni orgazam i Šarlo akrobata su tada bili najbolji beogradski rok bendovi novog talasa, a više nema Vlade Divljana ni Milana Mladenovića, Ivana Vdovića Vda, kao ni bubnjara Orgazma, čuvenog Gorana Čavajde Čavketa. Gile se osvrnuo na one koji su u protekloj godini preminuli od kovida 19.

- Ovo je sve kao prava kuga, svako može da je zakači. Žao mi je svih kolega koji su izgubili tu bitku. Na neki način je to i bilo očekivano kad je krenula tako opasna pandemija. Isto tako su nastradali mnogi drugi koji nisu javne ličnosti - smatra Gile.

Kurir.rs/ Tanjug Maša Kostić

Bonus video:

02:29

ČETIRI DECENIJE ELEKTRIČNOG ORGAZMA! Gile: Čovek mora da pristaje na dogovor, i PAKET ARANŽMAN je bio kompromis (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track