OTIŠAO JE ČOVEK ZALJUBLJEN U ŽIVOT, U SVOJ POZIV I ATELJE 212 Bule Goncić i Gorica Popović za Kurir o smrti Feđe Stojanovića
Foto: Dragana Udovičić, Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

odlazak

OTIŠAO JE ČOVEK ZALJUBLJEN U ŽIVOT, U SVOJ POZIV I ATELJE 212 Bule Goncić i Gorica Popović za Kurir o smrti Feđe Stojanovića

Pop kultura -

Nakon duge i teške bolesti u Beogradu je u 73. godini preminuo Feđa Stojanović, saopštio je Atelje 212.

Ostaće upamćen, kako kažu iz njegove pozorišne kuće, po velikom broju uloga koje je ostvario na njihovoj sceni, ali i u Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Madlenijanumu, Malom pozorištu "Duško Radović", Pozorištu "Boško Buha", kao i po ulogama u mnogobrojnim televizijskim serijama i filmovima.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi profesora Milenka Maričića i odmah došao u Atelje, gde je dočekao penziju kao prvak.

Gorica Popović
foto: Dragana Udovičić

Gorica Popović radila je sa Feđom više od četiri decenije.

- Umro je moj divni kolega i prijatelj s kojim sam u Ateljeu odigrala veliki broj predstava. Ceo naš glumački život išao je zajedničkim putem, u našem voljenom pozorištu. Ne mogu da izbrojim koliko smo puta igrali supružnike...Čovek pun energije, hedonista, zaljubljen u život, u svoj poziv, sjajan glumac i prijatelj. Veoma mi je teško - rekla je Gorica za Kurir.

Svetislav Bule Goncić
foto: Tamara Trajković

I Svetislav Bule Goncić je s nevericom primio vest od njegovom odlasku: - Otišao je jedan od najboljih glumaca beogradskih pozorišta. Dragi kolega, još draži prijatelj. Njegov duh, šarm i dobrotu upoznali su svi koji su radili s njim, a pre svega naša draga publika. Feđa je uvek bio posvećen poslu, posebno je voleo i bodrio mlađe kolege, davao savete i širio dobro raspoloženje. Skromnost je odlika pravih umetnika, a Feđa je to sigurno bio. Zauvek će ostati s nama, zauvek će biti deo naših života. Feđa je 2017. teško podneo smrt svog sina, reditelja Uroša Stojanovića, koji je živeo i radio u Holivudu.

Feđa Stojanović
foto: Nebojša Mandić

Na scenu je poslednji put stao u komadu "Dabogda te majka rodila" po tekstu Vedrane Rudan, a u režiji i dramatizaciji Tanje Mandić Rigonat, kad je poslednji put i govorio za naš list.

- Lepo je raditi Vedranu Rudan, a i konačno sarađujem s Tanjom Mandić Rigonat. Za mene je bilo iznenađenje što sam prvi put u karijeri igrao sa devet partnerki i nisam imao nijednog partnera. Shvatio sam da je sa ženama lepše i lakše raditi, jer su vrednije i više ginu za svoj posao. Imao sam svoju garderobu samo za sebe - kroz osmeh je rekao Stojanović. Vreme i mesto sahrane i komemoracije biće naknadno objavljeni.

Kurir.rs

Bonus video:

01:31

MALO KO ZNA DA JE MILENA RADULOVIĆ NJENA UNUKA! Nada Obrić otkrila NEPOZNATE DETALJE glumičinog odrastanja i ODNOSA sa roditeljima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track