KOMPOZITORA NAGRADILE KOLEGE: Rade Radivojević dobitnik priznanja Darko Kraljić, a evo kada će se održati dodela NAGRADE!
Foto: Ljubinko Kožul

bravo

KOMPOZITORA NAGRADILE KOLEGE: Rade Radivojević dobitnik priznanja Darko Kraljić, a evo kada će se održati dodela NAGRADE!

Pop kultura -

Istaknuti srpski kompozitor i hitmejker Radivoje Rade Radivojević dobitnik je nagrade "Darko Kraljić" za životno delo u domenu popularne muzike za 2020. godinu, saopštilo je Udruženje kompozitora Srbije (UKS).

Odluku o značajnoj nagradi jednoglasno je donela stručna komisija u sastavu: predsednik Radoslav Graić i kompozitori - Žarko Dančuo, Jovan Maljoković, Vladan Vučković Paja i Aleksandra Milutinović.

Vladan Vučković
foto: Zlatko Đorđević

Dodela nagrade će biti krajem tekuće godine na autorskom koncertu samog laureata.

U svojoj izuzetno uspešnoj, već pola veka dugoj karijeri Rade Radivojević (Vranje, 1949) postao je jedan od vodećih autora, čiji se značaj može porediti s popularnošću legendarnog Darka Kraljića, navodi se, između ostalog, u obrazloženju žirija. Radivojević je bio poslednji predstavnik Jugoslavije na Pesmi Evrovizije u Malmeu 1992. godine s pesmom "Ljubim te pesmama", koja je bila glavni favorit za pobedu.

Ekstra Nena, Snežana Berić
foto: Youtube screenshot

Kurir Foto: Ljubinko Kožul

Bonus video:

00:29

LENA KOVAČEVIĆ UŽIVO U PULSU SRBIJE: Učim da balansiram stvari u životu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track