STRAH OD KAMERE IZBRISAO MI JE LJUBA BANDOVIĆ! Anja Pavićević otkriva svoje uzore u poslu i zbog čega je napustila balet!
Foto: Nikola Anđić

Intervju

STRAH OD KAMERE IZBRISAO MI JE LJUBA BANDOVIĆ! Anja Pavićević otkriva svoje uzore u poslu i zbog čega je napustila balet!

Pop kultura -

Mlada dramska umetnica koja je debitovala u filmu Darka Bajića "Ime naroda" i postigla veliki uspeh

Lepa Baranka Anja Pavićević predstavila se publici novim filmom i mini-serijom reditelja Darka Bajića "Ime naroda", koja je emitovana na RTS i Superstar TV. Mlada glumica sjajno je odigrala ulogu Milice Miletić, ćerke Svetozara Miletića koju je u kasnijem životnom dobu pred kamerom oživela Katarina Žutić. Inače, iako je debitantkinja na filmu, Ana je na Filmskim susretima u Nišu prošle godine nagrađena Poveljom za izuzetnu žensku ulogu.

Da li ste očekivali toliki uspeh?

- Za mene je veliki uspeh biti u kadru sa velikim imenima i divnim ljudima kao što su Ljuba Bandović, Žarko Laušević, Ana Franić, Radovan Vujović, Andrija Kuzmanović i Mima Karadžić. Takođe, uspeh je igrati kod profesora Darka Bajića.

Kako ste se pripremali za ulogu Milice Miletić? Da li ste imali pomoć kolega?

- Priprema je trajala dugo, imali smo probe pre početka snimanja tokom kojih su mi pomagali moji partneri, kao i na samom snimanju. Ali profesor Darko Bajić mi je verovao i dao slobodu, što je još izazovnije bilo, moram priznati.

Anja Pavičević
foto: Nikola Anđić

Šta vam je bilo najteže kod ove uloge?

- Za jednog početnika, kao što sam ja, sve mi je bilo teško, ali kada sam se opustila, počela sam da razmišljam, analiziram i isprobavam, pa čak i da rizikujem. Imala sam uz sebe prave ljude koji su bili tu i usmeravali me na pravi put.

I dalje ste na FDU. Kako uspevate sve da postignete? I snimanja, i probe i učenje u isto vreme? Neke vaše kolege su digle ruke od studija...

- Dobra organizacija je moj princip. Zato uspevam sve da postignem. Nisam osoba koja može da digne ruke od studija.

U jednom intervjuu ste rekli da ste se mnogo plašili kamere pre upisa na FDU i da je to razlog što ste hteli da se bavite pozorišnom glumom. Kako ste uspeli da prevaziđete taj strah?

- Nikada nisam htela da se bavim glumom samo u pozorištu. Ali nikada nisam ni bila ispred kamere i snimala nešto. Ceo život sam na daskama, prvo kao balerina, sad kao buduća glumica. U pozorištu sam, kako se kaže, svoj na svome. Bojala sam se da ne preteram ispred kamere, da ne bude neukusno i neuverljivo. Ali taj strah je izbrisao Ljuba Bandović kada mi je ispričao anegdotu o Draganu Nikoliću kako je savetovao mlade glumce da ljube kameru. Tako sam ja "ljubila" kameru, zavolela je i nadam se da je i ona mene.

Film Ime naroda
foto: MFC

Ko su vaši glumački uzori?

- Žarko Laušević i Mirjana Joković. A od stranih Vensan Kasel i Marion Kotijar.

Prva vaša ljubav je balet. Kako ste završili u glumi?

- Na jednom baletskom takmičenju član žirija me je pitao da li sam nekada razmišljala da se bavim glumom i tada sam počela samo da razmišljam o tome. Kada sam shvatila da je gluma mnogo slobodnija, zanimljivija i bez striktnih pravila koja moraju uvek da se poštuju, onda sam znala da želim da se bavim njome.

Anja Pavičević
foto: Nikola Anđić

Igrate li košarku za svoju dušu? Taj sport je deo vašeg života od rođenja.

- Košarka je moja ljubav upravo zbog toga što su mi tata, brat, stric i porodični prijatelji, koje znam odmalena, u košarci. Oduvek sam pratila košarku i sport uopšte, ali sa loptom sam na "vi".

Kako je otac Đorđije Pavićević prihvatio vašu selidbu za Beograd? Šta vam najviše nedostaje iz rodnog Bara?

- Roditelji me uvek podržavaju. I uvek su uz mene. I mami i tati je teško pao moj odlazak iz Bara. Verovatno zato što su nekako i tada znali da se neću vratiti tamo da živim. U nekim trenucima mi sve nedostaje, i ljudi i mesta, i ceo moj život u Baru. Ali sada sam napravila svoj život u Beogradu i jedino što mi uvek nedostaje je more!

Anja Pavičević
foto: Nikola Anđić

Kurir Ljubomir Radanov Foto: Nikola Anđić

Bonus video:

01:43

Jana Bjelić podržala koleginice koje su progovorile o zlostavljanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track