SRPKINJA OČARALA KAN PRE VIŠE OD 50 GODINA: I danas se priča o haljini u kojoj je prošetala crvenim tepihom!
Foto: Printscreen/Instagram

Zasenila sve

SRPKINJA OČARALA KAN PRE VIŠE OD 50 GODINA: I danas se priča o haljini u kojoj je prošetala crvenim tepihom!

Pop kultura -

Jedna Srpkinja prošetala je pre više decenija čuvenom Kroazetom u jednostavnoj haljini u kojoj je pokazala sve atribute, i zasenila čak i najveće holivudske zvezde. O njenom stajlingu te 1967. godine na Filmskom festivalu u Kanu i dalje se priča.

Zajedno sa ekipom filma "Skupljači perja", među kojima su bili glumci Velimir Bata Živojinović, Bekim Fehmiju i Gordana Jovanović, te reditelj Aleksandar Saša Petrović tada je crvenim tepihom prošetala i jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije, Olivera Katarina.

Ovu fotografiju Olivera Katarina objavila je na svojoj stranici na Instagramu, povodom obeležavanja 50. godišnjice filma koji je osvojio Gran pri žirija u Kanu. Upravo to je razlog zašto će "Skupljači perja" biti prikazani na ovogodišnjem Kanskom festivalu u okviru programa Kanski klasici, i to u udarnom terminu. Projekciji bi trebalo da prisustvuje i Olivera Katarina, koja je jedini preostali živi član ekipe sa fotografije.

"Sa Batom i Bekimom na Kanskom filmskom festivalu. Nazalost, njih više nema, ali sećanja postoje. Oživećemo ih opet na 70. Kanskom festivalu u maju", napisala je Olivera.

"Skupljači perja" su jedan od najznačajnijih filmova srpske, jugoslovenske, evropske i svetske kinematografije. Bio je među nominovanima za Oskara za najbolji film van evropskog govornog područja.

Bonus video:

00:09

CECA USPAVALA MALOG ŽELJKA I RASTOPILA SVIMA SRCE: Folk zvezda razvukla osmeh i snimila DIRLJIVU SCENU! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track