MAJA GOJKOVIĆ OTVARA PAVILJON SRBIJE NA IZLOŽBI ARHITEKTURE U VENECIJI! Poznat i datum, a evo koji projekat će biti PREDSTAVLJEN!
Foto: Marina Lopičić

AUTORSKI TIM

MAJA GOJKOVIĆ OTVARA PAVILJON SRBIJE NA IZLOŽBI ARHITEKTURE U VENECIJI! Poznat i datum, a evo koji projekat će biti PREDSTAVLJEN!

Pop kultura -

Potpredsednica Vlade i ministar kulture i informisanja Maja Gojković otvoriće sutra Paviljon Srbije na Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji na kojoj će biti predstavljen projekat "Osmi kilometar/8th kilometer".

Maja Gojković
foto: Nemanja Nikolić

Projekat je delo autorskog tima koji čine arhitekte Iva Bekić, Irena Gajić, Dalia Dukanac, Stefan Đorđević, Snežana Zlatković, Mirjana Ješić, Hristina Stojanović i Petar Cigić, saopštilo je ministarstvo.

U Đardinima posetioci će videti izložbu komesara Slobodana Jovića, a koja odgovarajući na zadatu temu bijenala "Kako živeti zajedno", otvara pitanja odnosa rada i života, korelacija sa stanovanjem, društvenim okolnostima, slobodnim vremenom, dokolicom, novim doseljenicima, navikama, širenjem data na primeru Grada Bora.

Međunarodno bijenale arhitekture u Veneciji biće svečano otvoreno u subotu, 22. maja, za koje je temu postavio umetnički direktor - kustos manifestacije, američko libanski arhitekta Hašim Sarkis. Više od sto učesnika, uz 63 izložbe u nacionalnim paviljonima, u svojim projektima baviće se temama poput: novih izazova koje klimatske promene donose arhitekturi, uloge javnog prostora u savremenim urbanističkim rešenjima, novih tehnika rekonstrukcije i promene forme kolektivnih zgrada i mnogim drugim.

Skupština Srbije, maske, DJB, Maja Gojković, udaljenje sa sednice, rukavice, korona
foto: Facebook Printscreen

Kurir.rs/Tanjug/M.M.

BONUS VIDEO:

00:16

KNEZA DRMA EUFORIJA! Pevač objavio snimak i URAGANKAMA OVAKO pružio podršku: Internet se USIJAO! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track