BENDU LEJZI DŽEMS ODSKOČNA DASKA JE BIO KONTRA ŠOU! Đorđe Grgurović: Želimo da sarađujemo sa Cobijem i Elenom Kitić VIDEO
Foto: Zorana Jevtić

Mlade nade muzičke scene

BENDU LEJZI DŽEMS ODSKOČNA DASKA JE BIO KONTRA ŠOU! Đorđe Grgurović: Želimo da sarađujemo sa Cobijem i Elenom Kitić VIDEO

Pop kultura -

Đorđe Grgurović, poznatiji kao Grzi, polako se probija na domaćoj sceni i sada sa svojom grupom Lejzi džems (Lazy Jams) nastupa kao jedini bend emisije "Kontra šou", koja se emituje na Kurir televiziji. Grzi ima 26 godina, bavi se muzikom i za Kurir govori o svojoj karijeri, muzici i umetnicima na našoj sceni.

Kada je započela tvoja ozbiljna karijera?

- Kada sam ušao u "Aristokrat". To je eksperimentalni hip hop lejbl, čiji je direktor i osnivač Miloš Mijailović Papi. U tom trenutku snimam kaver pesama koje je čuo Papi - i mnogo mu se svidelo. Dešava se moja prva pesma, gde sam zvanično potpisan u naslovu - to je Strukina pesma "Poslednji don", u kojoj ja pevam refren.

Đorđe Grgurović
foto: Zorana Jevtić

Šta je bio tvoj prvi bum u karijeri?

- "Moja mala sve razume" je pesma koja je napravila moj prvi bum i dosad najveći, jer je to prva pesma gde prvo ide moj naziv. U njoj sam radio muziku, tekst za moj deo, aranžman, snimanje, miks i mastering. Pesma je nastala u mom prošlom stanu u kadi - kupao sam se i samo sam otpevao njen naziv. U pitanju je rep pesma sa trep aranžmanom.

Pevač si benda Lejzi džems. Ispričaj nam nešto više o njemu.

- Bend je nastao pre dve godine i čine ga četiri člana. Počelo je sve tako što smo shvatili da smo svi umetnici i da treba da sviramo i pevamo zajedno. Ono što je bila naša fora je da ja na nastupima imam autotjun - to isto niko ne radi.

Vi ste jedini bend u emisiji "Kontra šou", koja se emituje na Kurir TV. Kako ste uopšte došli do toga?

- Došli smo do toga preko poznanstva. "Vajrles medija" i producentkinja znaju da imam taj bend, jer smo ga reklamirali i pročulo se. Tako je sve počelo.

Kakav je bio osećaj nastupati s Teodorom Džehverović?

- Utisci nastupanja sa Teodorom su veoma pozitivni. Vrlo smo se prijatno iznenadili količinom strpljenja sa njene strane, profesionalizma, njenim glasom - devojka peva jako dobro uživo. Vrlo je dobro komunicirala sa bendom i nismo imali nikakvih problema.

Sa kim bi voleo da sarađuješ u budućnosti?

- Kao producent i artist sa Cobijem i Elenom Kitić, a kao producent s Koronom.

jala brat, Buba Corelli
foto: Promo

Mnogi umetnici koji su na našoj sceni počeli kao reperi su promenili žanr. Kako to komentarišeš?

- Džala i Buba su pre ovoga sada isto bili ozbiljni reperi. Oni su napravili kombinaciju repa i narodnjaka - a meni je to gore muzički. Nekako mi je stav iza toga gori, jer je mlak. Ako u svakoj pesmi pričaš o ku*vi, parama i ljubavi - automatski nemaš dovoljno kredibiliteta kao liričar, po mom mišljenju, da bi se ti tu smatrao ozbiljnim reperom.

Nikolija Jovanović
foto: Dragan Kadić

Nikolija je trebalo da otpeva našu pesmu za "Južni vetar"

Da li si bio uspešan i pre nego što si postao Grzi?

- Uspešno sam postigao dosta ciljeva i pre nego što sam bio Grzi - prodao sam pesmu "IDJ videosu", koju je trebalo da peva Nikolija i čiji je aranžman radio Cobi. Na kraju ta pesma nikad nije izašla. Trebalo je prošle godine da završi u projektu "Južni vetar".

Đorđe Grgurović
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs/ Maša Kostić foto Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track