DANIS TANOVIĆ ZAVRŠIO SNIMANJE NOVOG FILMA U SARAJEVU: Oskarovac sprema komediju o ćevapima
Foto: Promo

kraj

DANIS TANOVIĆ ZAVRŠIO SNIMANJE NOVOG FILMA U SARAJEVU: Oskarovac sprema komediju o ćevapima

Pop kultura -


Glavnu ulogu u ostvarenju "Deset u pola" igra Branko Đurić Đuro, a radnja se dešava u Sarajevu pod pandemijom korone

Oskarovac Danis Tanović juče je završio snimanje svog novog filma "Deset u pola".

Radnja ove romantične komedije odvija se u pandemijom pogođenom Sarajevu i prati dvojicu ćevabdžija, prijatelja i antipoda, koji se sukobljavaju oko kvaliteta ćevapa u njihovim radnjama, zapravo preispitujući životne odluke i prihvatajući neminovne promene.

- Ideja za film se rodila letos na moru. Nas nekoliko Sarajlija smo doneli ćevape Dalmatincima, svi različite, i onda smo krenuli da se raspravljamo gde su najbolji ćevapi. Tako smo shvatili da je to zanimljiva tema na koju i nema odgovara. Svakom su neki najbolji - navodi Tanović u saopštenju, naglašavajući da je "Deset u pola" pre svega priča o prijateljstvu.

Deset u pola, Danis Tanović
foto: Promo

- Pre mesec i po nismo znali ni hoćemo li snimati film. Kada smo odlučili da snimamo, rekli smo glumcima da ako žele nositi masku u kadru, treba da je nose. Sve zajedno je dobro ispalo - zaključio je Tanović, dodajući da je sa ovim filmom imao priliku da prikaže Sarajevo iz nekog drugog ugla, njemu zanimljivog i, po njegovom mišljenju, dosad neviđenog i da se nada da će publika uživati u ovoj romantičnoj komediji.

Jednu od glavnih uloga ostvaruje Branko Đurić Đuro, kojem je ovo treći film s Tanovićem. On je naglasio da je kompletna ekipa beskrajno uživala tokom snimanja, pogotovo zbog toga što je pitanje koji su ćevapi najbolji, tema o kojoj su svi uvek govorili, ali o kojoj nikada ništa nije snimljeno. Kazao je i da lokalna tema ne predstavlja problem za uspeh filma.

- Što se tiče odnosa lokalno i globalno, sve što je kvalitetno lokalno dobije svoje mesto globalno. Znate da je Andrić uvek pisao o lokalnim stvarima i napravio globalnu karijeru - zaključio je Đurić.

Deset u pola, Danis Tanović
foto: Promo

Kurir/ LJ. R. Foto: Promo

Bonus video:

03:36

TATJANA KECMAN BI ANA LEČIĆ U SCENIRANJU: Nisu se DVOUMILE da li će prihvatit ulogu u Dari (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track