06:25

NEOBIČNO! NOVA PREDSTAVA IGRAĆE SE U AVIONU: Mesta ima za samo 150 putnika, glumci služe šampanjac, a evo kako do karata

Saznajemo

NEOBIČNO! NOVA PREDSTAVA IGRAĆE SE U AVIONU: Mesta ima za samo 150 putnika, glumci služe šampanjac, a evo kako do karata

Pop kultura -

Nakon uspešnih projekata "Hotel 88" i "Lepa Brena prodžekt" glumac Vladimir Aleksić novu predstavu izvodiće u avionu, saznaje Kurir.

Komad "Putovanje izvan središta zemlje" premijeru će imati 28. juna na Belefu, a nastao je kao produkcija ovog festivala.

Autor režije i koncepta je Vladimir Aleksić, a tekst će raditi dramaturzi Maja Todorović, Olga Dimitrijević i Dimitrije Kokanov. Predstava će biti izvedena u autobusu, na aerodromu i u avionu, a tokom leta imaće tri izvođenja za samo 150 putnika.

Vladimir Aleksić
foto: Nemanja Nikolić

Kroz neobičan koncept publiku će glumci Aleksandra Janković, Jovana Gavrilović, Jelena Ilić i Vladimir Aleksić upoznati s novom procedurama tokom putovanja, početna stanica je Muzej 25. maj, a krajnja avion. Glumac je na ideju za predstavu došao tokom korone, jer smo svi tada želeli da negde otputujemo, u neku bolju stvarnost. Tokom ove ekslurzije kroz Beograd publika će piti i šampanjac, a ostala je samo nedoumica hoće li avion i poleteti. Za ulazak na ovaj neobični let potrebni su vam lična karta ili pasoš.

Za komentar povodom naših saznanja pozvali smo Aleksića, koji je dao kratku izjavu:

- Više o konceptu ću pričati danas na konferencije za medije.

Predstavu "Putovanje izvan središta zemlje" realizuje festival Belef, uz podršku "Er Srbije" i "Laste".

koronavirus, prazne ulice, prazan grad, Beograd, policija, Kalemegdan
foto: Dado Đilas

Ovogodišnji Belef biće organizovan pod sloganom "Novi početak" i podeljen je u dve celine - Beogradsku letnju scenu i Beogradske letnje noći.

Festival se otvara 27. juna na Kalemegdanu (plato kod Pobednika) mjuziklom "Cigani lete u nebo" Pozorišta na Terazijama. Beogradska letnja scena, koja je uglavnom posvećena pozorištu, imaće glavni program u okviru kog će biti 17 izvođenja, od čega 13 predstava, pet premijera i tri beogradske premijere, dva muzička i dva igračka koncerta. Pored toga, biće organizovan Belef za mlade (10 predstava) i dečji Belef (pet predstava). Veliko iznenađenje ovogodišnjeg festivala je nastup svetske zvezde, operske dive Eline Garanče. Ona će se beogradskoj publici predstaviti u koncertnom izvođenju opere "Karmen" 4. jula, zajedno sa sopranom Marijom Jelić i Operom i Orkestrom Srpskog narodnog pozorišta.

Marija Jelić
foto: Privatna Arhiva

Najveći deo programa Beogradske letnje scene biće izveden na Kalemegdanu, na platou kod Pobednika i na platou iza Prirodnjačkog muzeja, dok će premijera predstave "Ova će biti ista"(30.6.) biti odigrana u Ateljeu 212, premijera predstave "San letnje noći" (9.7.) u Malom pozorištu "Duško Radović", a predstava "Cement Beograd" (28.6.) na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Koncert ansambla Kolo biće održan 28. juna, dok će Una Saga Serbika premijerno izvesti „Slovo ljubavi" 9. јula na Kalemegdanu. "Lepa Brena prodšekt", FlyinGinger i Bitef teatar, očekuje publiku kod Pobednika 5. jula, sutradan "Dvojac bez kormilara", Border Line Sessions Revisited, dok će 8. jula Jugoslovensko dramsko pozorište izvesti predstavu "Moj muž".

Lepa Brena - prodžekt
foto: Jelena Janković

Beogradsku premijeru na Kalemegdenu imaće predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji"(1.7.), Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta Priština, „Ko je ubio Dženis Džoplin" (2.7.) Srpakog narodnog pozorišta, "Lavina" (3.7.) PULS teatra iz Lazarevca i regionalnog pozorišta Novi Pazar. Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici predstaviće se beogradskoj publici predstavom "Ribarske svađe" (7.7.).

Ulaznice za sve predstave i programe Beogradskog letnjeg festivala Belef nalaze se u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra Beograda (Trg republike 5 - izlog pored knjižare "Vulkan"), u pozorištu Atelje 212 i online preko sajta belef.rs.

Feđa Stojanović
foto: Damir Dervišagić

Sećanje na velikane

Kabare u čast Feđe Stojanovića

Belef će na neki način da se oduži i velikanima koji su nas prerano napustili. Deo pratećeg programa je scensko čitanje drame Feđe Stojanovića "Ja, Feđica". Glumac je delo i kabare o svom životu napisao 2019. godine. Predstavu je dao svojim kumovima Erolu Kadiću i Miši Vukobratoviću da je postave na scenu kako bi je izvodio, ali ga je prerani odlazak 5. maja, u 74. godini, sprečio da opet zapeva i ispriča publici svoj život.

Kurir/ Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track