GLUMIJADA U DEČJEM KULTURNOM CENTRU: Besplatan ulazak na sve predstave, a festival otvara VLADIMIR KOVAČEVIĆ
Foto: Firefly Production

tri dana dobre zabave

GLUMIJADA U DEČJEM KULTURNOM CENTRU: Besplatan ulazak na sve predstave, a festival otvara VLADIMIR KOVAČEVIĆ

Pop kultura -

Festival dečje dramske igre "Glumijada", počinje danas i održava se do 13. juna, u Dečjem kulturnom centru Beograd, saopštili su iz ove ustanove.

Na festivalu će se predstaviti deset škola glume iz Srbije i regiona, koje pohađaju deca uzrasta od ćetiri do devetnaest godina. Polaznici će izvesti predstave "Pidžama za šestoro'', "Tri praseta na više načina i sa puno začina", "Deca Pavlove ulice", "Mali princ", "Stilske igre i bonton", "Devojčica sa šibicama", "Lepotica i zverka", "Skrovišta slobodišta", "Red Hat" i druge.

Glumijada
foto: Promo

Pored pozorišnih predstava, održaće se lutkarske, muzičke i literarne radionice za decu, kao i radionice za pedagoge kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije po metodologiji projekta "Mlado pozorište u pokretu". Radionicu kreativnog pokreta i pozorišne improvizacije vodiće Teodora Munteanu - baletska solistkinja dečje komične opere Bukurešt, Ivana Tabori Obradović, urednica scenskih programa u Dečjem kulturnom centru Beograd, Dragana Stanisavljević, baletski pedagog Baletskog studija DKCB, glumac i reditelj Pol Leonard Marej i glumica Tijana Kesić Stamenković.

Festival će otvoriti mladi glumac Vladimir Kovačević, kojeg smo gledali u serijama "Klan" i "Istine i laži". Program festivala usmeren je na razvijanje kreativnog razmišljanja i interesovanja za pozorište i književnost kod dece i mladih. Ulaz za predstave je slobodan. Program počinje u 11 časova i traje do 20 sati. Festival realizuju zajedno DKCB u saradnji sa Udruženjem građana "Moja scena''.

Kurir.rs

Bonus video:

03:27

RADE ŠERBEDŽIJA DELI KADAR SA SVETSKIM GLUMCIMA! Glumac se javio iz Engleske, a evo šta je poručio i sa kim je NAZDRAVIO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track