ČITAČ NAJBOLJA PREDSTAVA U UŽICU: Nagrade pokupili i Mirjana Karanović i Marko Grabež
Foto: Dragana Udovičić

25. Jugoslovenski pozorišni festival

ČITAČ NAJBOLJA PREDSTAVA U UŽICU: Nagrade pokupili i Mirjana Karanović i Marko Grabež

Pop kultura -

Predstava "Čitač" u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Beo arta proglašena je za najbolju predstavu 25. Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu. Reditelj predstave "Čitač" i "Upotreba čoveka" Boris Liješević dobio je Ardalion za najbolju režiju. Mirjana Karanović dobila je Ardalion za najbolju žensku ulogu, a Marko Grabež za najbolju mušku u komadu "Čistač". Najbolju scenografiju imala je predstava "Upotreba čoveka" Tvrđava teatra iz Novog Sada, pa je Ardalion pripao scenografu Željku Piškoriću, a ovaj komad dobio je i Ardalion za najbolju kostimografiju, koji je pripao Marini Sremac.

Sanja Marković dobila je Ardalion za epizodnu ulogu za lik Simke u predstavi "Putujuće pozorište Šopalović" Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike "Avdo Mujčinović" dodeljene su Aljoši Đidiću za uloge u predstavi "Upotreba čoveka". Specijalna nagrada Ardalion dodeljena je autorskom timu i ansamblu predstave "Radnička hronika" Narodnog pozorišta iz Subotice.

Sanja Marković
Sanja Markovićfoto: Đorđe Tomić

Predsednik stručnog žirija 25. JPF bio je Svetozar Rapajić, a u njemu su bili i glumica Dragana Varagić i producent Janko Ljumović. Prema najavi organizatora Narodnog pozorišta iz Užica, naredni, 26. Jugoslovenski pozorišni festival održaće se u redovnom terminu, u novembru, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna.

Kurir.rs

Bonus video:

01:08

NADAMO SE DA JE KRAJ KORONI I DA ĆEMO ŽIVETI NORMALNO Poruka puna optimizma, a evo šta kaže Mirjana KARANOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track