EKSKLUZIVNO! ZUBIN MEHTA STIŽE U BEOGRAD: S Beogradskom filharmonijom na Kolarcu nastupa 10. jula!
Foto: BF Filharmonija

saznajemo

EKSKLUZIVNO! ZUBIN MEHTA STIŽE U BEOGRAD: S Beogradskom filharmonijom na Kolarcu nastupa 10. jula!

Pop kultura -

Najčuveniji svetski dirigent Zubin Mehta (85) sledećeg meseca dolazi u Beograd, ekskluzivno saznaje Kurir!

S Beogradskom filharmonijom nastupiće 10. jula 2021. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine od 20 časova. Događaj godine, ujedno i deseti susret maestra i filharmonijskog orkestra, dugo je planiran i očekivan, a biće u znaku Betovena i Bramsa.

Pandemija menjala planove

Kako saznajemo, datum ovog gala koncerta dugo se ugovarao. Najpre je maestro želeo da proslavi šest decenija od prvog nastupa s Beogradskom filharmonijom 2018. godine, međutim, termin je bio otkazan zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Nakon uspešnog oporavka i povratka maestra u aktivni raspored, pandemija je odlagala nekoliko zakazanih termina za nastup s Beogradskom filharmonijom dok se definitivno nije ustanovio 10. jul 2021. Tim povodom Mehta je poslao pismo direktoru Beogradske filharmonije Ivanu Tasovcu i orkestru: "Dragi Ivane Tasovče, moje drage kolege iz Beogradske filharmonije, veoma se radujem što ćemo se ponovo videti u julu nakon toliko dugog čekanja. Takođe ne bih želeo da propustim priliku da vam se i zahvalim na divnim rođendanskim željama koje ste mi uputili."

Zubin Mehta, Ivan Tasovac
foto: BG Filfarmonija

Povodom ponovnog dolaska u Beograd, Mehta kaže da je izuzetno srećan i ponosan što se vraća jednom od najdražih orkestara - Beogradskoj filharmoniji, koju poznaje još od davne 1958. godine.

- Iza sebe imamo dugogodišnje prijateljstvo tokom kojeg smo stvarali zajedničku istoriju. Veoma me raduje što je nova koncertna dvorana, koju ovaj divni orkestar treba i zaslužuje, napokon postala sadašnjost - izjavio je Mehta povodom novog susreta s Beogradskom filharmonijom.

Na sceni 60 godina

Inače, Mehta je na svetskoj muzičkoj sceni prisutan više od 60 godina s nastupima koji su postali istorijski. Kao veliki prijatelj Ivana Tasovca i Beogradske filharmonije, uvek je spreman da pomogne orkestru s kojim ima jedinstvenu vezu.

Zubin Mehta
foto: BG Filfarmonija

Uvek zagovarajući važnost nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije, maestro je poslednji put predvodio filharmonijski orkestar 2017. kao specijalni gost prvog koncerta na otvorenom u istoriji orkestra. Pamte se brojni nastupi, među kojima i donatorski koncert kojim je Mehta pomogao ostvarenje velikog filharmonijskog sna - prvu turneju po SAD, koju je orkestar uspešno realizovao u oktobru 2014. godine.

Kurir.rs/B. K.

BONUS VIDEO:

00:11

TAMARA ĐURIĆ POKAZALA TRBUŠNJAKE 6 MESECI POSLE POROĐAJA! Starleta objavila snimak iz bazena u kupaćem i zapalila Instagram!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track