DŽORDŽ KLUNI SA PRIJATELJIMA OTVARA ŠKOLU FILMA ZA TINEJDŽERE: Razlog je ODUŠEVIO sve u Holivudu, a cilj je više nego PLEMENIT!
Foto: Profimedia

izuzetno

DŽORDŽ KLUNI SA PRIJATELJIMA OTVARA ŠKOLU FILMA ZA TINEJDŽERE: Razlog je ODUŠEVIO sve u Holivudu, a cilj je više nego PLEMENIT!

Pop kultura -

Američki glumci Džordž Kluni, Keri Vašington i Don Čidl zajedno otvaraju školu u kojoj će tinejdžere učiti filmskom radu i time pokušati da uvedu raznovrsnost u holivudsku produkciju.

Džordž Kluni
foto: EPA / Kimmo Brandt

Cilj škole koja bi sa radom trebalo da počne 2022. godine jeste da uvedu raznovrsnost u industriju zabave otvarajući vrata prema dobro plaćenim poslovima za koje inače ne postoji formalni put.

"Naš cilj je da bolje reflektujemo raznolikost naše države", saopštio je Kluni.

"To znači stvaranje srednjoškolskih programa u kojima će se mladi ljudi učiti da upravljaju kamerom, da montiraju i da koriste vizuelne efekte i zvuk i sve druge karijerne prilike koje ta industrija nudi", dodao je američki glumac.

"Royal School of Film and Television Production" biće smeštena u dominantno latinoameričkoj četvrti Vestlejk.

U upravnom odboru će pored pomenutih glumaca sedeti i Eva Longorija i Mindi Kaling, kao i tri producenta koji će pokriti 20 posto prvog troška, koji iznosi 7.000.000 dolara.

Džordž Kluni
foto: EPA / Angelo Carconi

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:07

SEKA I RAŠA U SUKOBU ZBOG ČOKOLADE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track