KURIR TELEVIZIJA

VLATKO STEFANOVSKI RAME UZ RAME SA SINOM NA SCENI PALIĆA: Napravio koncert za pamćenje, publika nije htela da ga pusti sa scene

Pop kultura -

Scena Letnje pozornice na Paliću, sinoć je nakon četiri godine ugostila čuvenog gitaristu Vlatka Stefanovskog, koji je bez premca napravio atmosferu za pamćenje. Što zbog fantastičnih izvedbi poznatih numera, što zbog sjajne energije kojoj je doprinelo osveženje u bendu u kom je sada i Vlatkov sin Jan.

Maestralnog virtuoza na gitari Vlatka Stefanovskog, subotička publika željna makedonskih tradicionalnih ritmova i savremenog roka, čak dva puta je vraćala na bis, kako bi bar još nekoliko trenutaka uživala u njegovoj muzici.

Vlatko Stefanovski
foto: Kurir televizija

- Bilo je sjajno. I atmosfera i vreme i sve. Palić je veoma inspirativno mesto, zaisto neponovljivo - kaže Vlatko Stefanovski, gitarista.

Prethodnih godinu i po dana razdvojenosti od verne publike i uskraćen za nastupe, Stefanovski opisuje kratko - "blank tape". Međutim, to vreme je posvetio stvaranju novog albuma pod nazivom "Taftalidze Shuffle“ (taftalidže šafl), na kom gostuju poznati izvođi poput Theodosa Spassova, Tihomira Popova Asanovića, Vasila Hadžimanova, Kirila Džajkovskog i mnogih drugih.

Vlatko Stefanovski
foto: Kurir televizija

Kako je naveo, novi album je omaž njegovoj mladosti.

Posebnu vrednost novom albumu dalo je osveženje u pratećem bendu. Dva mlada talentovana momka, Vlatkov sin Jan, za bubnjevima, i basista Ivan Kukić.

- Ako ste u nekom biznisu, onda napravite ekipu koja će gristi za taj biznis. Ako ste u nekom bendu, onda napravite ekipu kao što sam ja napravio. Ovo mi je treća postava - kaže popularni gitarista.

Vlatko Stefanovski
foto: Kurir televizija

Kako priča Stefanovski, bilo je za očekivati da jednoga dana rame uz rame na sceni vlada sa svojim naslednikom.

- Ja sam polako sina ubaciovao. Prvi nastup je imao u Sremskim Karlovcima, on pamti, ja ne. Evo sada je zauzeo scenu - navodi Vlatko.

Na sjajan početak sinovljeve muzičke karijere je vrlo ponosan, kao i na uspehe njegove ćerke Ane Stefanovske, doktorke nauka i profesorice italijanskog jezik i književnost, koja živi i radi u Irskoj.

Vlatko Stefanovski
foto: Kurir televizija

- Žao mi je što nije tu, ali mi je drago što je na Zapadu u nekoj boljoj klimi, gde je bolje plaćena za svoj posao. Ja sam ponosan otac, ponosan sam na svoju decu - kaže.

Vlatko Stefanovski
foto: Kurir televizija

Koncert Vlatka Stefanovskog na palićkoj Letnjoj pozornici, po svemu sudeći ostaće dugo u pamćenju Subotičana, koji su ga nakon dva i po sata nastupa, sa scene ispratili gromoglasnim aplauzom i uzvicima.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

00:57

POMAGAJTE LJUDI, NIŠTA NE RAZUMEM! Andrija Milošević traži podršku u REŠAVANJU misterije, ljudi plaču od SMEHA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track