MARIJA JELIĆ ZA KURIR O VELIKIM PLANOVIMA: Posle nastupa na TAŠU sa Elinom Garančom, čeka me koncert u Karnegi holu
Foto: ATA images

korak po korak

MARIJA JELIĆ ZA KURIR O VELIKIM PLANOVIMA: Posle nastupa na TAŠU sa Elinom Garančom, čeka me koncert u Karnegi holu

Pop kultura -

Kruna ovogodišnjeg Belefa bilo je koncertno izvođenje čuvene opere "Karmen" Žorža Bizea, koje je oduševilo u nedelju veče gotovo prepun stadion Tašmajdan.

Rame uz rame sa svetskom zvezdom Elinom Garančom, koja je efektno nastupila u glavnoj ulozi fatalne junakinje - španske Ciganke, pevala je i naša Marija Jelić.

Elina Garanča
foto: ATA images

- Veliko je zadovoljstvo i čast nastupati sa Elinom i na Ljubljanskom festivalu i na Belefu. Ona je jedna od najistaknutijih svetskih pevačica i za mene je ovo iskustvo u koncertnom izvođenju opere "Karmen" bilo izuzetno. Iznenađena sam brojem ljudi u publici i srećna što je publika mogla da vidi jedno neverovatno izvođenje. Na sceni među umetnicima je bila fantastična energija, a publika nas je pozdravila ovacijama. Nadam se da će Beograd i dalje biti centar svetske umetnosti i da ćemo imati mogućnosti da vidimo i druge istaknute pevače u našem gradu. Od Eline sam dobila mnogo korisnih saveta i preporuka, izuzetno je naklonjena mladim ljudima i u pripremama smo nove produkcije od jeseni, a u kojoj ćemo zajedno nastupati - kaže Marija.

Marija Jelić
foto: PR/Nebojša Babić

Posle Beograda ona nastupa u Bugarskoj, a kruna njene karijere biće koncert u Karnegi holu.

- Srećna sam što će se moj koncert, dva puta odlagan zbog pandemije, konačno održati 5. oktobra sa sjajnim pijanistom Manolijem, s kojim sam već sarađivala i radila na repertoaru koji pevam. Publika će u Karnegi holu imati mogućnost da čuje najlepše arije iz Verdijevih i Pučinijevih opera. Ovaj koncert ću u narednoj sezoni izvesti i na drugim svetskim scenama - zaključuje Jelićeva.

Marija Jelić
foto: PR/Nebojša Babić

Kurir.rs

Bonus video:

01:47

Marija vodi IT firmu i peva na svetskim pozornicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track