OTAC JOJ JE POZNATI JUGOSLOVENSKI GLUMAC! Iva Štrljić progovorila o PREDRASUDAMA i otkrila da li je dobijala uloge PREKO VEZE!
Foto: Printscreen/Instagram

iskreno

OTAC JOJ JE POZNATI JUGOSLOVENSKI GLUMAC! Iva Štrljić progovorila o PREDRASUDAMA i otkrila da li je dobijala uloge PREKO VEZE!

Pop kultura -

Iva Štrljić pričala je o predrasudama prema deci glumaca, pritisku koji je zbog toga doživljavala, ali je i govorila o svom privatnom životu.

Iva Štrljić
foto: Printscreen/Ami G

Kako se deca glumaca koja se i sama opredele za ovaj poziv često suočavaju sa dodatnim pritiskom i izloženi su raznim predrasudama, Iva je potvrdila da je nešto slično osetila i na svojoj koži. Ipak, bogat umetnički opus njenog oca i njegov autoritet među dramskih umetnicima nisu uticali na građenje Ivine karijere. Kako je istakla, sve što je postigla jeste njena lična zasluga.

- Naravno da sam i ja osetila neku vrstu predrasude, ali moja situacija je ipak specifična. Moj tata ne živi ovde i za mene niko nikada nije mogao da kaže da sam dobila nešto preko veze i da je meni tata nešto sredio. Ja sam sticajem okolnosti u životu i imala više prepreka na putu, nego što sam glatko dolazila do cilja, jer sam i sa tom činjenicom morala da se borim na neki način - istakla je Iva.

Glumica je kroz smeh i opisala jednu nesvakidašnju situaciju koja joj se dogodila u gradu:

- Pre neki dan prolazim Terazijama i vidim devojku, leži na podu, pozlilo joj je i pala je u nesvest. Oko nje stoji dvoje ljudi, ona se tu pomalo već i osvestila i ja prilazim i pitam da li im je potrebna pomoć. Kažu oni meni kako je dobila desetku na ispitu iz engleskog, međutim, eto iznenada, verovatno zbog izuzetno vrelog dana, nesto joj na trenutak nije bilo dobro. Ja se opet ponudim da pomognem, a meni oni: „Možete da pomognete. Da li može jedna fotografija?“ I tako ja čučnem pored devojke koja leži na podu i mi se slikamo! To je u isto vreme bilo i goretskno i jako simpatično - kaže Iva.

Budući da nikad ne govori o svom ljubavnom životu, pa muškarcima ostaje samo da pretpostavljaju da li je neko osvojio njeno srce, glumica je dala pomalo „lukav“ odgovor:

- Nikada nisam pričala o svom privatnom životu i to je pre svega znak dobrog vaspitanja, kulture i otmenosti. Toga se čvrsto držim i od takvog ponašanja ne odstupam - kaže Iva kroz smeh i ističe da privatni život drži dalje od očiju javnosti.

Iva Štrljić
foto: ATA Images

Kurir.rs/A.A./objektiv

Bonus video:

01:19

NAPUŠTA GLUMU, A IPAK OSTAJE U ŽIŽI? Iva Štrljić želi da menja profesiju - radila bi ČAK DVA javna posla? (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track