SLOTERU NIČE, SRBIJA TI KLIČE! Slavni glumac kog naš narod OBOŽAVA puni 60 godina: Rob Stjuart sada izgleda OVAKO! (FOTO)
Foto: Profimedia

rođendanko

SLOTERU NIČE, SRBIJA TI KLIČE! Slavni glumac kog naš narod OBOŽAVA puni 60 godina: Rob Stjuart sada izgleda OVAKO! (FOTO)

Pop kultura -

Rob Stjuart je najpoznatiji po ulozi Nika Slotera u akcionoj seriji "Tropska vrelina" i vodi miran porodični život o kom se malo zna.

Rob Stjuart, Nik Sloter
foto: Profimedia

Glumac, koji 23. jula slavi 60. rođendan, odrastao je u četvrti Bramali u kanadskom gradu Bremptonu. Tokom detinjstva je uživao u igranju hokeja i sanjao je da će se time baviti profesionalno, ali kada je imao 17 godina doživeo je tešku ozledu zbog koje je izgubio bubreg i bio je prisiljen da odbije brojne fakultetske stipendije koje su mu nuđene zbog sporta.

Rob Stjuart, Nik Sloter
foto: Printscreen/Youtube

Rob se na kraju odlučio za studije na Univerzitetu Vaterlu, na kom je diplomirao latinski i engleski jezik. Kako bi mogao da priušti školovanje, pevao je i svirao gitaru u lokalnim restoranima. Tokom leta je izvodio akrobacije u kanadskom zabavnom parku Vonderlend.

Stjuart se tokom glumačke karijere pojavio u brojnim televizijskim ulogama, a jedna od najupečatljivijih bila je u "Tropskoj vrelini". Glumio je Nika Slotera, bivšeg agenta DEA koji se nakon što dobije otkaz preseli na Floridu. Tamo pokreće privatnu detektivsku agenciju, a uskoro upoznaje lokalnu putnu agenticu Silvie Žerard, koja mu se pridružuje u novoj poslovnoj avanturi.

Rob Stjuart, Nik Sloter
foto: Printscreen/Instagram

Rob je glumio u hit-seriji "Nikita" dve sezone i tumačio lik Roana. Pojavio i u šest epizoda serije "Lepotica i zver" kao Svećnjak.

Stjuart je u braku sa snimateljkom Selianom Stjuart, koju je upoznao na setu serije "Tropska vrućina" u Meksiku. Imaju sina Danijela kog su dobili 1996. godine, a žive u Los Anđelesu.

Rob, odnosno njegov lik Nika Slotera ima kultni status u Srbiji, a sam glumac je napravio zanimljiv dokumentarac o tom fenomenu. Više puta je naglašavao kako voli Srbiju i kako mu je bilo lepo, a dolazio je 2009. i 2013. godine.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

01:08

HOĆU DA BUDEM ZVEZDA KAO MADONA! Didi slavi 33. rođendan! Planirala proslavu za 1.000 ljudi a muž će joj priredio nešto GALA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track