LJILJANI BLAGOJEVIĆ NAGRADA PAVLE VUISIĆ: Više od 40 godina je na filmskom platnu, a jedna njena uloga i danas se pamti!
Foto: Zorana Jevtić

filmski susreti

LJILJANI BLAGOJEVIĆ NAGRADA PAVLE VUISIĆ: Više od 40 godina je na filmskom platnu, a jedna njena uloga i danas se pamti!

Pop kultura -

Dobitnica prestižne nagrade "Pavle Vuisić" za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima je Ljiljana Blagojević, saopštili su iz Udruženja filmskih glumaca Srbije. Nagrada će biti, prema tradiciji, uručena na Filmskim susretima u Nišu, koji počinju 21. avgusta. Priznanje za 2021. godinu pripalo je 65-godišnjoj glumici, koja je više od 40 godina na filmskom platnu kroz brojne uloge obeležila kinematografiju na ovim prostorima.

Debitovala je 1978. godine epizodnom ulogom u filmu "Boško Buha" reditelja Branka Bauera. Tri godine kasnije ostvarila je i prvu glavnu ulogu u filmu Emira Kusturice "Sećaš li se Doli Bel?".

Ljiljana Blagojević
foto: Printscreen

Od prvih glumačkih koraka pa do sada snimila je više od 50 filmova. Pored velikog platna, veliki doprinos je dala i na "daskama koje život znače". Prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu postala je 1996. i odigrala je na sceni preko 60 uloga iz savremenog i klasičnog repertoara. Trenutno snima film i seriju "Heroji Halijarda" reditelja Radoša Bajića, a glumi i u predstojećoj kriminalističkoj seriji "Kljun" Jelene Gavrilović i Uroša Tomića.

Ljiljana Blagojević, Siniša Kovačević
foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs

Bonus video:

00:22

ŽENE, ZAŠTO SEBI OVO RADITE? FUJ: Kalina Kovačević isprobala filtere, izmenila lice, pa pokazala kako ZAISTA IZGLEDA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track