21 GODINA BEZ ENE BEGOVIĆ: Najlepša jugoslovenska glumica stradala je mesec dana nakon porođaja, a ovako danas izgleda njena ćerka
Foto: Printscreen/Youtube

tragedija

21 GODINA BEZ ENE BEGOVIĆ: Najlepša jugoslovenska glumica stradala je mesec dana nakon porođaja, a ovako danas izgleda njena ćerka

Pop kultura -

Jedna od najlepših jugoslovenskih glumica Ena Begović na današnji dan pre 21 godinu tragično je izgubila život u saobraćajnoj nezgodi kod Brača.

Nesreća se dogodila u trenucima njene najveće životne sreće, kada je postala majka i uživala u prvim mesecima bračnog života.

Ena Begović
foto: Printscreen/Youtube

Ona je osamdesetih važila za jednu od najpoželjnijih žena na ovim prostorima, a kako se pisalo, u životu je imala strah jedino od vožnje avionom i automobilom.

Kako su njeni prijatelji kasnije pričali, glumica je predosećala svoju smrt, a strah je bio toliko da je čak potražila i stručnu pomoć kako bi ga se rešila.

Kako su isticali oni koji su je poznavali, glumičina fobija se dodatno pogoršala nakon saobraćajke koju je imala 1996. godine, a u kojoj je jedan motociklista izgubio život, a njen prijatelj zadobio teške povrede.

Naime, glumica je bila i krivac za tu nesreću i osuđena je na tri godine uslovne slobode, a od psihičkog šoka koji je tada doživela, nikada se nije oporavila.

Najveću podršku tada joj je pružao suprug Josip Radeljak, preduzetnik i inženjer elektrotehnike sa kojim je dobila ćerku Lanu. Nažalost, u majčinstvu je uživala samo mesec i po dana.

Ena Begović
foto: Printscreen/Youtube

Naime, 15. avgusta 2000. godine Ena je sa Josipom, njegovim sinom Leom, svojom majkom Terezom i ćerkicom Lanom krenula u posetu jednom prijatelju.

U mestu Splitska Leo Radeljak je zakačio kamen i razbio maglenku, pa je zbog toga odlučio da se zameni sa ocem i prepusti mu volan. Kada su se zaustavili na jednoj uzbrdici i obojica izašli iz vozila, automobil je počeo da klizi, pa su i Ena i njena majka pokušale da izađu sa bebom. Međutim, džip je završio u provaliji.

Njena majka Tereza tada je zadobila višestruke povrede, a i malena Lana je završila u bolnici. Nažalost, glumici nije bilo spasa i ubrzo je podlegla povredama.

Ena Begović
foto: Printscreen/Youtube

Čitava Jugoslavija je tada tugovala za prelepom divom, a nakon toga usledile su godine sudskih rasprava i dosta se pisalo o tome ko je, zapravo, kriv za nesreću. Spominjalo se da bi mogla biti u pitanju fabrička greška na automobilu, a suđenje je trajalo sve do 2007. godine. Leo Radeljak oslobođen je krivice za ubistvo iz nehata, a zvanično je saopšteno da je nesreću uzrokovao neispravan menjač na vozilu.

Ena ima sestru Miu koja se i danas bavi glumom, a ovako je pre nekoliko godin govorila o svojoj sestri.

- Bila je predivna sestra, na trenutke i prebrižna poput majke. Imale smo sličan stav prema životu i umetnosti. Imala je X faktor i bila jedinstvena, istinska diva. Onako plavokosa delovala je romantično i nežno, ali posedovala je veliku unutrašnju snagu - rekla je Mia pre nekoliko godina.

Mia Begović
foto: Printscreen/Youtube

Lana danas ima 21 godinu i prava je lepotica, a mnogi je upoređuju sa slavnom majkom.

Kurir.rs/A.A./Večernji list

Bonus video:

03:25

TEŽAK UZDAH BULETA GONCIĆA POVODOM SMRTI ANDREJA MARIČIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja