MIRA BANJAC IMALA SAOBRAĆAJNU NEZGODU: Krenula na odmor sa sinom, a onda je došlo do direktnog sudara!
Foto: Ana Paunković

Saznajemo

MIRA BANJAC IMALA SAOBRAĆAJNU NEZGODU: Krenula na odmor sa sinom, a onda je došlo do direktnog sudara!

Pop kultura -

Mira Banjac imala je saobraćajnu nezgodu, ali je srećom prošla bez težih povreda.

Glumica je sa svojim sinom Branom Jovanovićem doživela udes kod Tjentišta, kad je došlo do direktnog sudara dva vozila. Mira i Brana su dobro, što je Kuriru potvrđeno od prijatelja bliskog njihovoj porodici. Dramska umetnica je samo ugruvana, a krenula je na odmor.

Mira Banjac
foto: Damir Dervišagić

Mira Banjac rođena je 4. novembra 1929. godine u Erdeviku, selu u šidskoj opštini, u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji. Na “daske koje život znače” prvi put je stupila potkraj Drugog svetskog rata, kao članica Kulturne ekipe Prve proleterske brigade Narodno-oslobodilačke vojske Jugoslavije.

Uz kraće angažmane u banjalučkom i sremskomitrovičkom pozorištu, tokom prve polovine pedesetih godina, najveće domete na sceni dosegla je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, te kultnom beogradskom Ateljeu 212.

Uporedo s karijerom u teatru, ostvarila je i nebrojene, prevashodno karakterne uloge na filmu i televiziji, a na ta dva medija aktivna je i dan-danas, sa napunjenih 92 godine.

Dobitnica je mnogih značajnih nagrada, od kojih posebno izdvaja “Vukovu nagradu”, a na spisku priznanja Mire Banjac našli su se i “Dobričin prsten”, tri Zlatne arene Filmskog festivala u Puli, nagrada “Pavle Vuisić” za životno delo i druge.

Mira Banjac
foto: Sofest

Kurir.rs

Bonus video:

00:59

MIRA BANJAC 4 DECENIJE POSLE FILMA MAJSTORI, MAJSTORI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track