NA PREMIJERI U SARAJEVU ULIKS FEHMIU PROŠETAO S ĆERKOM: Lepa Nika zasenila sve na crvenom tepihu, a tek kad vidite fotke s plaže
Foto: Firefly Production

svečano

NA PREMIJERI U SARAJEVU ULIKS FEHMIU PROŠETAO S ĆERKOM: Lepa Nika zasenila sve na crvenom tepihu, a tek kad vidite fotke s plaže

Pop kultura -

Dugo očekivan psihološki triler "Crna svadba" imao je svetsku premijeru na 27. Sarajevo film festivalu.

Crvenim tepihom prošetali su kreatori serije Strahinja Madžarević i Nemanja Ćipranić u društvu glavnih glumaca Jelene Đokić, Ljiljane Blagojević i Uliksa Fehmiua.

Publika je mogla da pogleda prve dve epizode ovog TV serijala. Priča nas vodi u malo mesto u istočnoj Srbiji koje preko noći postaje glavno mesto zločina. Umesto otkrivanja uzroka, inspektori i psiholozi otključavaju veliku misteriju.

- To je psihološki triler sa elementima misterije, pa čak i horora, žanr koji je dosta dugo bio zapostavljen ovde. Mislim da smo mi kao narod dosta skloni praznoverju i teorijama zavere i mislim da je ovo nešto što je osveženje - izjavio je reditelj Nemanja Ćipranić za RTS.

Serija Crna svadba, Uliks Fehmiu
foto: Firefly Production

Veliko interesovanje medija bilo je juče za konferenciju autorske ekipe. Madžarević i Ćipranić potpisuju svih deset epizoda serije. Priča počinje u malom mestu gde Mitar, inače miran i blag čovek, iznenada i na brutalan način ubija 12 svojih komšija. Pokušavajući da rasvetle motive zločina, Petar, pripadnik Bezbednosne agencije, i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, renomiranog psihologa, da kao sudski veštak utvrdi da li je Mitar psihički oboleo ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Ali time će samo otključati misteriju gde se prepliću vlaška magija i tajanstveni centri moći, u borbi dobra i zla koja traje vekovima.

Serija Crna svadba, Crna svadba
foto: Firefly Production

Glumačku postavu čine Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Filip Đurić, Borka Tomović, Anastasija Đurović, Nebojša Milovanović, Ljiljana Blagojević i drugi.

Ljiljana Blagojević se vraća na televiziju posle osam godina, a u Sarajevu je imala i premijeru projekta "Kljun".

- Zagrebeš glumca, izađe novi glumac. Teško je izboriti se za svoj prostor. Najvažnije mi je da igram nešto što se neće ponavljati, mrzim kad glumca ubace u kalup, on je onda jedan dosadan čovek - kazala je glumica novinarima po dolasku u Sarajevo.

Ljiljana Blagojević
foto: Zorana Jevtić

Uliksu je društvo na crvenom tepihu pravila ćerka Nika Fehmiu, koja je ostala u filmskom biznisu i režira kratke filmove. Ona je na svom Instagram nalogu poslala jaku poruku povodom rata u Avganistanu.

Serija Crna svadba, Uliks Fehmiu
foto: Firefly Production

- Radim na tome da izbavim (izvučem) grupu avganistanskih žena humanitarki kroz Albaniju, Severnu Makedoniju i Kosovo, ali su potrebne američke specijalne vize. Molim vas, kontaktirajte me. Ako imate bilo kakvu vezu sa američkom državom - napisala je Nika.

Nika Fehmiu
foto: Printskrin/Instagram

Produkcijska kuća "Fajerflaj" i "Telekom Srbija" stoje iza ovog originalnog TV projekta, čije premijerno emitovanje možemo da očekujemo na jesen ove godine na kanalu Superstar TV i RTS.

Na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu ustanovljene su nove kategorije nagrada za TV serije Srce Sarajeva, a čak tri nagrade osvojila je serija "Porodica".

SFF
foto: Promo

Kurir.rs

Bonus video:

03:22

SLOBODAN MILOŠEVIĆ OSVOJIO SARAJEVO! Boris Isaković, koji igra Slobu, počeo je obraćanje duhovito sa: VOLIM I JA VAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track