PREMINUO MUZIČAR POSLE TEŠKE BORBE SA TUMOROM MOZGA: Brajan Trevers je bio osnivač benda UB40, pamtićemo ga po ovim hitovima
Foto: Printscreen YT

velika tuga

PREMINUO MUZIČAR POSLE TEŠKE BORBE SA TUMOROM MOZGA: Brajan Trevers je bio osnivač benda UB40, pamtićemo ga po ovim hitovima

Pop kultura -

Saksofonista i tekstopisac Brajan Trevers je preminuo u 62 godini posle teške borbe sa rakom mozga.

On je bio jedan od osnivača britanskog rege benda UB40iz Birmingema. Vest je objavljena na zvaničnom Tviter profilu benda.

Muzičar je preminuo 22. avgusta u svojoj kući u Mozliju. Brajan je trebalo da se operiše po drugi put pošto je pretrpeo napad uoči Božića posle prošle godine piše Daily mail.

- Sa velikim bolom i tugom objavljujemo da je naš drug, brat i jedan od osnivača UB40 i muzičar Brajan Trevers preminuo. Brajan je preminuo juče posle duge i herojske bitke sa kancerom. Naše molitve idu Brajanovoj ženi Lesli, sinu Džejmiju i ćerki Lisi.

Svi smo potreseni ovim vestima i molimo vas da poštujete privatnost porodice u ovom teškom trenutku - stoji u objavi.

Ime UB40 nastalo je tako da su prepravili šifru obrasca za nezaposlene Department of Unemployment u Engleskoj u Unemployed Benefits form 40.

UB40
foto: Profimedia

Godine 1980. kada je grupa Pretenders radila turneju u Engleskoj, članovi UB40 primetili su pevačicu Krisi Hinde u kafiću. Iste godine Pretenders i UB40 kreću na zajedničku turneju i UB40 objavljuje debi album Signing Off. Pretenders i UB40 su udružili snage 1986. godine u studiju i obradili pesmu I Got You Babe iz 1966. godine koju u originalu izvode Soni i Šer, sa njom su postigli veliki komercijalni uspeh.

UB40 su jedan od retkih bendova koji je dugo nastupao u originalnoj postavi. Prodali su preko 70 miliona albuma širom sveta. Neke od njihovih najpoznatijih pesama su Red Red Wine, Rat in my Kitchen, Kingston Town, Where Did I Go Wrong i obrada pesme Elvisa Preslija Can't Help Falling in Love koja je bila broj 1 na top listama u Britaniji i SAD.

UB40
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:16

BAŠ JE BIO LUD PROVOD NA SVADBI SAJSI MC! Reperka se popela na stolicu, pa lomila ČAŠE: E, pa, UDALA SAM SE! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track