VESNA TRIVALIĆ I GAGI JOVANOVIĆ POSLE LAJANJA NA ZVEZDE OPET ZAJEDNO: Rediteljka filma je ćerka Željka Mitrovića!
Foto: Promo

hit u najavi

VESNA TRIVALIĆ I GAGI JOVANOVIĆ POSLE LAJANJA NA ZVEZDE OPET ZAJEDNO: Rediteljka filma je ćerka Željka Mitrovića!

Pop kultura -

Kako Kurir saznaje, ćerka Željka Mitrovića i mlada rediteljka Sandra Mitrović započela je snimanje svog debitantskog filma u Beogradu.

Sandra Mitrović
foto: Promo

Nakon što je diplomirala filmsku režiju na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku, odlučila je da u Srbiji posle nekoliko godina priprema snimi film i time prikaže svoj talenat. Pre nekoliko dana pala je prva klapa, a veliki broj priznatih i ostvarenih glumaca našlo se ispred kamera. Vesna Trivalić, Dragan Jovanović, Seka Sablić, Boda Ninković, Nataša Tapušković, Miodrag Radonjić, Pavle Mensur, Vanja Nenadić i mnogi drugi. Ono što je svima interesantno jeste to da se Gagi Jovanović i Vesna Trivalić posle 23 godine prvi put sreću zajedno u kadru, od trenutka kada su snimali kultni film “Lajanje na zvezde” gde su svojom sjajnom glumom mnoge naveli na smeh do suza.

Sandra Mitrović
foto: Promo

Prvi film ćerke Željka Mitrovića prati priču stanara jedne visespratnice, njihove zgode i nezgode, a sve to sa komičnim momentima.

- Za sada sve protiče sjajno, bez bilo kakvih problema i trzavica. Odlična je energija na snimanju i svi se sjajno slažu. Film prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled obične stambene zgrade u Beogradu. Ovi stanari su poput jedne disfunkcionalne porodice. Sa dosta problema i mana, ali i sa velikom željom za povezivanjem i pripadanjem. Pokušavaju da ostvare svoje želje i da nadju smisao u komplikovanim okolnostima i odnosima, na vrlo komičan način - objašnjava izvor sa snimanja ovog filma.

Sandra Mitrović
foto: Promo

Za sada u javnosti ne želi da priča o projektu na kojem radi, ali dok se prethodnih godina pripremala za rad, rekla je:

- Manji je film, priča, ali svakako se nadam da ćemo i veće raditi - izjavila je u januaru 2020. godine Sandra i dodala:

- Filmove sam počela da radim još kao mala. Prvo sam studirala u Engleskoj, a zatim u Njujorku, na Kolumbiji. Sarađivala sam sa dosta naših glumaca i sa dosta Amerikanaca, Engleza. Najveća razlika koju sam našla jeste kasting koji je sasvim drugačiji ovde. Kod nas je manja sredina, ima manje glumaca, a u Americi svi glume. I tamo kada napraviš kasting, ne možeš doći do velikih glumaca, a kod nas je malo drugačije jer je manji grad, svi se znaju. A opet naši glumci imaju to nešto što je predivno - da uvek hoće da pomažu mladima - rekla je tom prilikom Mitrovićeva.

Sandra Mitrović
foto: Promo

Podsećanja radi, pre dve godine Sandra je dobila prvu nagradu za njen kratkometražni film “Last Call” u Njujorku. Tim povodom na Instagramu se oglasio njen otac, koji je poručio:

- Veoma sam srećan i ponosan na Sandru! Danas je osvojila veoma značajnu, prvu nagradu od “National Board of Review” za svoj poslednji kratkometražni film “Last Call”. NBR u Americi predstavlja jednu od najznačajnijih filmskih i umetničkih organizacija, koja postoji 110 godina! - napisao je Željko Mitrović na društvenoj mreži “Instagram”, a lično je prisustvao ceremoniji dodele nagrada.

Zeljko Mitrovic, Monx
foto: Promo

Kurir.rs/A.P.

Bonus video:

00:34

KAD MITROVIĆ SLAVI ĆERKI ROĐENDAN, TO JE GALA! Željko SKOČIO i na stolicu! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track