LANE JE POSLEDNJU SCENU SNIMIO S MIROM BANJAC: Glumica se prisetila uloga pokojnog kolege, a evo kad ćemo gledati njihov film
Foto: Dunja Dopsaj Copyright Art&Popcorn

Emotivno

LANE JE POSLEDNJU SCENU SNIMIO S MIROM BANJAC: Glumica se prisetila uloga pokojnog kolege, a evo kad ćemo gledati njihov film

Pop kultura -

Poslednju filmsku ulogu Milan Lane Gutović ostvario je u filmu "Nije loše biti čovek", po scenariju i režiji Dušana Kovačevića, koji će publika moći da pogleda do kraja godine.

Iza priče zasnovane na popularnoj pozorišnoj predstavi "Kumovi" stoji kompanija "Art end popkorn" i producent Miroslav Mogorović, a Lane je odigrao dirljivu scenu s Mirom Banjac.

- On i Mira igraju majku i sina. Ona vodi računa da njen sin ne nazebe. Nema toga u predstavi "Kumovi", a te uloge sam napisao kao omaž i zahvalnost Miri i Lanetu za dugogodišnju saradnju - rekao je juče za Kurir Dušan Kovačević.

Dušan Kovačević
foto: Dado Đilas

Miri Banjac ovo nije bio prvi susret s kolegom na filmu.

- S njim sam radila i "Belu lađu". On je izvanredan, veliki artista, glumac. Uvek je bio tačan na snimanju. Tekst je znao fantastično. Njegove improvizacije je trebalo pratiti i imao je velikog duha. Šteta... Odlaze nam jedan po jedan velikan - izjavila je Mira za Kurir.

Mira Banjac
foto: Ana Paunković

Radnja filma prati profesora klavira Milana (tumači ga Milan Lane Gutović), koji je zbog smanjenja broja učenika u muzičkoj školi u kojoj je radio ostao bez posla. Na putu ka kući prolazi kroz park i sreće psa, s kojim formira posebnu vrstu prijateljstva. Osim profesorove, pratimo sudbine još oko 20 likova i načine na koji se njihovi životi prepliću.

U zapaženim ulogama pojavljuje se i Branka Katić, Hristina Popović, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Andrija Milošević, Srđan Todorović i Lena Kovačević. Direktor fotografije je Goran Volarević, scenograf Milenko Jeremić, kostimografkinja Dragica Laušević, a originalnu muziku za film komponuje Momčilo Bajagić Bajaga.

Momčilo Bajagić Bajaga, Bajaga
foto: Marina Lopičić

Kurir.rs

Bonus video:

01:52

KIKI LESENDRIĆ SE OPROSTIO OD LANETA GUTOVIĆA: Ne mogu da ga prebolim, mnogo mi fali!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track