NA KURIR TELEVIZIJI POČELO EMITOVANJE KULTNE SERIJE: Bolji život - priča koja i dalje traje
Foto: Ustupljene fotografije

lepe vesti

NA KURIR TELEVIZIJI POČELO EMITOVANJE KULTNE SERIJE: Bolji život - priča koja i dalje traje

Pop kultura -

Od danas radnim danima u 10 časova na Kurir televiziji emituje se čuvena, poslednja jugoslovenska serija "Bolji život".

Porodica pravnika Dragiše Popadića, došljaka u glavni grad, bori se sa uobičajenim problemima sveta u tranziciji. Otac, majka i njihovo troje dece. Nezaposlenost, nedovoljan kućni budžet, problemi odrastanja, udaje, ženidbe, socijalne razlike i mentalitet su u senci velikog novca koji mogu da naslede, samo pod tačno određenim uslovima. Dok se bore za nasledstvo, suočavaju se i s raspadom porodice.

Bolji život
foto: Ustupljene fotografije

Po tekstu Siniše Pavića, a u režiji Aleksandra Đorđevića, Mihaila Vukobratovića i Andrije Đukića, Marko Nikolić, Svetlana Bojković, Boris Komnenić, Dragan Bjelogrlić i Lidija Vukićević činili su članove porodice Popadić. U ostalim ulogama igrali su: Miodrag Petrović Čkalja, Bata Živojinović, Petar Kralj, Josif Tatić, Jelica Sretenović, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić, Jelisaveta Sablić, Ljubiša Samardžić...

- Tajna te odlične serije pored njenog kvaliteta jeste i u vremenu u kom je nastala, u zemlji koja više ne postoji. U tom vremenu smo živeli opuštenije i srećnije - rekla je Svetlana Bojković govoreći za TV Ekran o ulozi Emilije Popadić.

Svetlana Bojković
foto: Privatna Arhiva

Njenu ćerku Violetu tumačila je Lidija Vukićević, koja se za naš magazin osvrnula na popularnost iz tog doba.

- Mogla bih stalno da gledam "Bolji život", aktuelan je i dan-danas. U početku nas nisu baš prihvatili i nismo očekivali toliki uspeh. Ali likovi su postali popularni, a i mi kao ličnosti. I danas da odem u neko hrvatsko ili slovenačko selo, svi će me prepoznati - kazala je Lidija.

Danas je pravo vreme da sa ove distance od 30 godina pogledamo još jednom zašto je "Bolji život" život koji i dalje traje, a da su brige i strahovi jedne porodice ispričani univerzalnim jezikom koji i danas aktuelan.

Bolji život
foto: Ustupljene fotografije

Kurir.rs

Bonus video:

03:15

PETRU BOŽOVIĆU URUČEN DOBRIČIN PRSTEN Ceca Bojković: Druže, sad imaš orden glumačke profesije (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track