RIČARD GIR DANAS PUNI 72 GODINE: Bio je učenik Dalaj Lame, ženio se 3 PUTA, a ovu životnu filozofiju usvojio je u ranoj mladosti!
Foto: Profimedia

SREĆAN ROĐENDAN

RIČARD GIR DANAS PUNI 72 GODINE: Bio je učenik Dalaj Lame, ženio se 3 PUTA, a ovu životnu filozofiju usvojio je u ranoj mladosti!

Pop kultura -

Ričard Gir danas slavi 72. rođendan, a pored uspešne karijere koja traje decenijama, glumčev život obeležile su tri žene.

Naime, glumac se proslavio ostvarenjem “Oficir i džentlmen” 1982. godine, a od tog trenutka njegova karijera je išla samo uzlaznom putanjom. Usledile su romantične komedije po kojima je danas najpoznatiji, poput “Zgodne žene” i “Odbegle mlade”, u društvu Džulije Roberts.

Ričard Gir
foto: Profimedia

Ženio se tri puta, period od 1991. do 1995. godine proveo je sa manekenkom Sindi Kraford, 2002. je oženio glumicu Keri Louel, da bi se konačno “skrasio” sa španskom aktivistkinjom Alehandrom Silvom 2018. godine.

Osim dramatičnog ljubavnog života, Gir je pažnju medija privukao i odlukom da postane budista. Naime, iako je odgajan u hrišćanskoj porodici, glumac se u ranoj mladosti susreo sa tekstovima koji su ga zainteresovali za pomenuto učenje.

Poznat po humanitarnom radu, usvojio je budističku religiju sredinom 1970-ih i otputovao na Tibet 1978. godine, gde je posetio izbegličke kampove. Kasnije je postao student prognanog Dalaj Lame. Gir je pružao značajnu političku podršku u borbi za nezavisnost Tibeta, ali je bio uključen i u mnoge dobrotvorne akcije, koje su se odnosile na kulturna pitanja kao i na pomoć obolelima od side.

Danas koristi gotovo svaku situaciju da istakne svoju posvećenost budističkom učenju i činjenici da mu je ova filozofija pomogla da prebrodi većinu životnih izazova.

Ričard Gir
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:56

KAKVA BRAĆA! KAD SE BUDU ŽENILI DOLAZIM! Sloba napravio takav ŠTIMUNG da su momci ISEKLI od alkohola! OBJAVIO VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track