KORNELIJE KOVAČ DOBIO NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO: Kompozitor uz čiju muziku su odrasle generacije odlikovan u RODNOM GRADU! (FOTO)
Foto: Gradski sajt Niša

NAGRADA ZA MUZIČKO STVARALAŠTVO

KORNELIJE KOVAČ DOBIO NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO: Kompozitor uz čiju muziku su odrasle generacije odlikovan u RODNOM GRADU! (FOTO)

Pop kultura -

Kornelije Kovač, balkanski muzičar, pijanista i kompozitor dobio je nagradu za životno delo u Nišu, svom rodnom gradu gde je prve korake napravio daleke 1942. godine.

- Srećan sam što sam u Nišu gde sam odrastao i gde sam stekao mnogo prijatelja sa kojima sam sarađivao - rekao je u Gradskoj kući Кovač primajući Nagradu za životno delo za muzičko stvaralaštvo koje mu je uručila gradska većnica Adriana Anastasov.

Kornelije Kovač
foto: Gradski sajt Niša

On je primio nagradu u okviru Evergrin festivala koji se održava u niškoj Tvrđavi, a verovatno mnogi s nestrpljenjem očekuju 3. septembar kada će njegove kompozicije izvoditi Bisera Veletanlić, Saša Vasić, Zoran Šandorov, Tanja Banjanin, Dušan Svilar, Goran Šepa Gale, Žarko Dančuo, Dejan Najdanović Najda, vokalna grupa Кonstantin.

Anastasov je, čestitajući Кovaču na nagradi, istakla da su generacije i generacije odrastale uz muziku koju je stvarao Кovač i da je velika čast što je on sa nama, u gradu u kome se rodio.

Umetnička direktorka Snežana Jovanović je rekla da izvođači i muzičari sa nestrpljenjem iščekuju veče 3. septembra kada će na Letnjoj pozornici biti izvođene kompozicije Кornelija Кovača.

Festival traje od 1. do 3. decembra, a Letnjoj pozornici, a večeras od 20 sati nastupa "Queen Real Tribute" bend, koji izvodi koncert "Boemska rapsodija".

Kornelije Kovač
foto: Gradski sajt Niša

Kurir/MS

Bonus video:

01:28

SNEŽANA ĐURIŠIĆ VAŽI ZA NAJSKUPLJU NA ESTRADI! Svi se OTIMAJU oko nje, a sad progovorila šta misli o HONORARU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track