HRVATSKA GLUMICA MIA BEGOVIĆ OPET NA ČELU ŽIRIJA: Niš dokazuje da pozorište može da traje
Foto: Dragan Kadić

počeo Teatar na raskršću

HRVATSKA GLUMICA MIA BEGOVIĆ OPET NA ČELU ŽIRIJA: Niš dokazuje da pozorište može da traje

Pop kultura -

Drugi po redu Teatar na raskršću otvoren je preksinoć u Nišu premijerom predstave "Čudo Svetog Georgija" Nikole Zavišića, nastalu u koprodukciji Dramsko-lutkarskog teatra "Ivan Radoev" iz Plevena (Bugarska), niškog Narodnog pozorišta i teatra "Joan Slaviči" iz Arada (Rumunija). Festival traje od 7. do 14. septembra, a u takmičarskom delu je na programu sedam predstava.

- Niš je nekako logično mesto za susrete na raskršću, a festival najbolje dokazuje da pozorište može da traje kao mediji stalnog učenja i prenosa iskustava i znanja kako među generacijama, tako i među susedima. Povezanost putem umetnosti samo potvrđuje neophodnost i vrednost pozorišne komunikacije - rekla je Mia Begović, hrvatska glumica i predsednica žirija festivala.

Mia Begović
foto: Dragan Kadić

Druge večeri na programu je komad "Za sada je sve OK" Kruševačkog pozorišta, a Beogradsko dramsko pozorište će izvesti večeras predstavu "Dan kada ja nije više bilo ja". Nakon toga sledi "Život je san" Teatra Zong iz Bugarske. Za subotu i nedelju zakazane su izvođenja "Kons: Novo doba", Prešernovog gledališča iz Kranja i predstava Hrvatskog narodnog pozorišta iz Varaždina, koje će publici predstaviti "Pazi na prazninu". Srpsko narodno pozorište izvešće u ponedeljak predstavu "Ko je ubio Dženis Džoplin", a festival će zatvoriti nova režija Dina Mustafića "Život se sa mnom mnogo poigrao", produkcija Novog tvrđava teatra iz Čortanovaca, ali nakon što se dodele nagrade.

Život se sa mnom mnogo poigrao
foto: Srđan Doroški

Kurir.rs

Bonus video:

01:57

SLIKA BLAGOVEŠTANSKI SABOR UKRADENA U VELIKOJ PLJAČKI 1993: Muzej Vojvodine čeka povratak neprocenjivo vrednog umetničkog dela

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja