DOKUMENTARNI FILM O STRADANJU SRPSKE DECE U OLUJI: Put u nepoznato - potresno svedočanstvo o mališanima iz kolone!
Foto: Printscreen/RTS

DECA "OLUJE"

DOKUMENTARNI FILM O STRADANJU SRPSKE DECE U OLUJI: Put u nepoznato - potresno svedočanstvo o mališanima iz kolone!

Pop kultura -

Premijera filma predviđena je za prvu polovinu novembra u Beogradu

U toku je priprema dugometražnog dokumentarnog filma pod naslovom „Put u nepoznato“, koji govori o stradanju srpske dece u "Oluji", genocidnoj akciji Hrvatske, njihovom odrastanju u izbeglištvu i životu daleko od rodnog doma.

Akteri ovog filma u izdanju Loud produkcije sada su već odrasli mladi ljudi koji su tokom „Oluje“ bili deca.

Mnogi od njih danas su visokoobrazovani ljudi, uključeni u naše društvo, daju ogroman doprinos u svojim strukama, poslovnim poduhvatima, nauci, umetnosti i drugim oblastima.

Autor filma Nenad Jurišić
Autor filma Nenad Jurišićfoto: Privatna arhiva

To je dokument koji daje onu drugu stranu ovog događaja koja je optimistična i pokazuje potencijale, izdržljivost i vrednoću Srba iz Hrvatske.

Cilj je da ovaj dokumentarni film zabeleži, objektivno i profesionalno, emotivno i iskreno, životni put dece iz „kolone“.

- Uvereni smo da će ovaj film dati trajni doprinos istorijskom pamćenju svih srpskih stradanja ali i dizanja iz pepela, te da će biti značajan dokument, potvrđene istorijske vrednosti, autentičnosti i značaja. Predviđeno trajanje filma je 50 minuta - kaže za Portal Kurira Dragana Jurišić, producent filma.

Producent Dragana Jurišić
Producent Dragana Jurišićfoto: Privatna arhiva

Lista nosilaca projekta: Nenad Jurišić, autor, Milan Gulić, doktor istorije, stručni konsultant na scenariju u oblasti istorijskih činjenica i supervizor autentičnosti korišćene građe, mr Sava Samardžić, istoričar, stručni konsultant; Milena Šećerović, stručni konsultant – arhivska građa, Dragana Jurišić, producent; Nebojša Matejić, izvršni producent; Danko Perić, stručni konsultant i drugi.

Premijera filma predviđena je za prvu polovinu novembra u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track