NAGRAĐENI BJELA I KATARINA, TANJA BOŠKOVIĆ ZA ŽIVOTNO DELO Južni vetar 2 ostao bez pobede, najbolji film snimljen sa 60.000 evra
Foto: Promo

valter fest u mladenovcu

NAGRAĐENI BJELA I KATARINA, TANJA BOŠKOVIĆ ZA ŽIVOTNO DELO Južni vetar 2 ostao bez pobede, najbolji film snimljen sa 60.000 evra

Pop kultura -

Film "Nečista krv" nastavlja da niže uspehe i na festivalima. Dragan Bjelogrlić i Katarina Radivojević nagrađeni kao najbolji glumci na Valter festu u Mladenovcu, koji se održava u čast Velimira Bate Živojinovića. U ostvarenju Milutina Petrovića igraju brata i sestru Hadži Trifuna i Conu, koji su bili svojim stavovima ispred vremena.

Nečista krv
foto: Promo

Stručni žiri festivala činili su Nemanja Ćipranić (reditelj), Sandra Perović (novinar i filmski kritičar) i Aleksandar Dunić (glumac). Specijalna nagrada za životno delo na zatvaranju je dodeljena glumici Tanji Bošković.

Danica Grujičić, fondacija Dr Danice Grujičić, Tanja Bošković
foto: Damir Dervišagić

Festival je otvorio film "Južni vetar 2" ali je ostao bez priznanja žirija. Za najbolji film i režiju nagrađen je Nemanja Ćeranić za svoj debitantski film "Lihvar".

Braća Nemanja (30) i Aljoša (26) stoje iza ove priče. Film, ne samo da je urađen prvi nakon pandemije, već je snimljen za samo 13 dana, bez pomoći Filmskog centra Srbije i van Beograda. Ekipa se okupila u Inđiji, a imala je budžet od samo 60.000 evra.

Zlatan Vidović, Lihvar
foto: Promo

Kurir.rs

Bonus video:

03:08

FILMSKE SUSRETE U NIŠU OTVARA TOMA: Publika NEĆE gledati Južni vetar 2, a najavljen je dolazak OVIH glumaca!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track