Najnovije vesti

NA IZBORU ZA MIS ĆE SE POJAVITI BEZ ŠMINKE! Evo šta je uticalo na njenu ODLUKU: Ne treba nam potvrda da smo lepe! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/elle_seline_official

zanimljivo

NA IZBORU ZA MIS ĆE SE POJAVITI BEZ ŠMINKE! Evo šta je uticalo na njenu ODLUKU: Ne treba nam potvrda da smo lepe! (FOTO)

Pop kultura

El Selin (31) takmičiće se na ovogodišnjem Izboru za mis Velike Britanije, a namerava da se pred žirijem pojavi potpuno bez šminke kako bi osnažila mlade žene kojima je poljuljano samopouzdanje u eri filtera i nerealnih ideala lepote.

Njena odluka je inspirisana borbom koju je prolazila kao tinejdžerka. Naime, nju su vršnjakinje maltretirale, te je morala da se šminkala kako bi prikrila svoje nesigurnosti. Sada će, kaže, pokušati da mlade žene osnaži da rade suprotno.

- Već sam sa 13 godina počela da se šminkam, da bih se lakše uklopila - rekla je Selin.

Do 32. godine je promenila svoj stav. Zato se, kaže, više uopšte ne šminka, a želi da podseti i druge da je šminkanje stvar izbora na koji ima pravo svaka žena.

- Ne bi trebalo da se osećamo kao da nam treba nečija potvrda da smo lepe - rekla je i dodala da joj je danas za sve što radi dovoljna samo sopstvena potvrda.

Na njenu su odluku da se na izboru za mis koji će biti održan krajem ove sedmice takmiči bez šminke uticali i pritisci sa društvenih mreža i retuširanih fotografija za koje smatra da mogu da štete mentalnom zdravlju i razvoju mladih devojaka.

- Ako osvestim bar jednu devojku, smatraću da moj trud nije bio uzaludan - zaključila je El za "BBC".

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

Lepa Lukić premijera filma
01:24

Lepa Lukić premijera filma

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja