00:59

Premijera filma Toma

NEZAPAMĆENA GUŽVA U SAVA CENTRU

PREMIJERA FILMA O TOMI ZDRAVKOVIĆU: Velike ovacije dobio je Kolja Pejaković, a evo ko je sve prošetao crvenim tepihom! FOTO, VIDEO

Pop kultura -

Nakon premijera u Sarajevu, Nišu i Novom Sadu najiščekivaniji film godine "Toma" biće večeras prikazan i u beogradskom Sava centru. Karte za ovaj spektakl odavno su rasprodate.

Koliko je publika bila zainteresovana za film koji prikazuje život i delo legendarnog pevača Tome Zdravkovića - ali i taj period kome su svedočili Silvana Armenulć, Mika Antić, Tozovac, Bora Todorović i drugi, prikazuje gužva i fanovi koji su oduševljeno pozdravili aktere filma.

00:59

Premijera filma Toma

Glumci dolaze autobusom na premijeru, a najviše ovacija dobio je glumac Nikola Kolja Pejaković. Glumica Milena Radulović došla je u društvu kolege Andrije Kuzmanovića. Reditelj filma Dragan Bjelogrlić došao je sa suprugom Majom.

1 / 8 Foto: Damir Dervišagić

Crvenim tepihom prošetali su Lepa Lukić, pevačica Anastasija Ražnatović, glumica Anđelka Prpić, Tamara Drgičević, Milan Marić. Voditeljka Tijana Stojisavljević u pratnji supruga pojavila se na premijeri, kao i Jovana Joksimović. Među prisutnima su i Aleksandar Srećković Kubura, Sloboda Boda Ninković, Žika Jakšić, a glumcu Ivanu Mihailoviću društvo pravi starija kolegnica Gorica Popović. Pevačica Milena Ćeranić zauzela je mesto u poslednjem redu.

1 / 13 Foto: Stefan Stojanović

Lepa Lukić kaže da je čula da ju je Olivera sjajno odigrala: "Niko me nije zvao da ispričam kakav je bio Toma Zdravković. Pravili su film, a mene nisu pitali da nešto kažem. Neću biti kritična prema tome kako me je odglumila"

1 / 3 Foto: Stefan Stojanović

"Toma" je biogradski film o čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama i načinu na koji ih je pevao, već i kao jednog velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznastvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenjevicma, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru ali i na privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Milan Marić
foto: Nemanja Nikolić, Promo/Aleksandar Letić

Milan Marić uspeo je da tugom u očima i šarmom donese sve ono što je za kafanskim stolom napisao i otpevao Toma Zdravković, a sjajna Tamara Dragičević maestralno je iznela ulogu Silvane Armenulić. U filmu se pojavljuju i Andrija Kuzmanović u ulozi Tominog menadžera, Petar Benčina u ulozi doktora, Paulina Manov u ulozi doktorove žene Ljiljane, Milena Radulović u ulozi Nade, Sanja Marković u ulozi poslednje Tomine žene i drugi. Režiju potpisuje Dragan Bjelogrlić, scenario Zoran Lisinac, Nikola Pejaković i Maja Todorović.

Film Toma
foto: Aleksandar Letić
01:24

Lepa Lukić premijera filma

Kurir.rs

Bonus video:

04:33

SUZANA JE OŽIVELA GLAS JEDNE OD NAJPOPULARNIJIH PEVAČICA! Nekadašnja pobednica Evrovizije pevala sve Silvanine numere u filmu Toma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track