NJEGOVO PRAVO IME SU ZNALI SAMO NAJBLIŽI: Evo kako se pravo zvao MINJA SUBOTA i ko mu je dao čuveni NADIMAK
Foto: Zorana Jevtić

ima veze sa toboganom

NJEGOVO PRAVO IME SU ZNALI SAMO NAJBLIŽI: Evo kako se pravo zvao MINJA SUBOTA i ko mu je dao čuveni NADIMAK

Pop kultura -

Minja Subota preminuo je u 82. godini posle duge i teške borbe sa opakom bolešću.

Iza sebe je ostavio brojne pesme i najgledaniju emisiju u bivšoj Jugoslaviji "Muzički tobogan“, koji je pomogao deci da upoznaju naše najistaknutije pesnike i uz poznate kompozitore stvore preko dve stotine pesama koje su interpretirali naši najpopularniji vokalni solisti: Zdravko Čolić,Oliver Dragojević, Đorđe Balašević, Bajaga, ali i u kojem su se proslavile brojne zvezde.

Minju su svi znali samo kao Minju, ali njegovo pravo ime bilo je Milan. U velikoj životnoj priči koju je dao za Kurir pre godinu dana otkrio je kako je dobio nadimak i ko mu ga je dao.

- Zovem se Milan Subota, a rođen sam u utorak, i to 8. novembra 1938. u Sarajevu. Otac Ante Subota i majka Desanka dali su mi ime Milan. Retko ko će me posle oslovljavati s Milan, već po nadimku Minja, koji sam dobio od roditelja kao dečak. Mnogi su decu kasnije i nazivali Minja zbog „Tobogana“. Istu sudbinu je doživeo i moj stariji brat Aleksandar, koga će celog života zvati Saša, rekao je Minja tada za Kurir.

- Familija Subota je srpska pravoslavna porodica iz Petrovog Polja u Dalmaciji, a živela je tamo više od 600 godina. Moj otac je poreklom iz Drniša, a rođen je i živeo je u Splitu. Nakon završenih studija elektrotehnike u Beogradu, on se venčao s mojom majkom Desankom Piljom iz Sarajeva, objasnio je i svoje poreklo.

Minja Subota
foto: Nemanja Nikolić

kurir.rs/Lj.R.

Bonus video:

01:42

MINJA SUBOTA SE OPROSTIO OD BALAŠEVIĆA: Ostavio je veliko bogatstvo Novom Sadu, Vojvodini i regionu (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track