02:00

NIKAD EMOTIVNIJE NA ZAJEČARSKOJ GITARIJADI

54. gitarijada

NIKAD EMOTIVNIJE NA ZAJEČARSKOJ GITARIJADI! Bora Čorba sa publikom odao počast basisti Miši Aleksiću i Đorđu Balašaviću

Pop kultura -

Ovogodišnja 54. zaječarska Gitarijada organizovana je uspešno, svi su pevali zajedno i potrudili se da prvo veče najstarije rok manifestacije na Balkanu kvalitetnom muzikom opravda njenu dugovečnost.

Publika pamti brojne nastupe Riblje čorbe sa prethodnih Gitarijada, međutim ove godine sa posebnim emocijama Bora je sa bine zamolio publiku da još jednom svi zajedno odaju počast nedavno preminulom basisti Miši Aleksiću, Đorđu Balašaviću i osnivaču Gitarijade Moši Radenkoviću...

Gitarijada je održana u izmenjenom terminu i bez takmičarskog dela programa u kome više od pola veka nastupaju demo bendovi. Ipak, održana je tradicija i kontiniutet, te je publika uživala u nastupima Riblje čorbe i Hladnog piva, kao i u svirkama najboljih mladih bendova sa prethodne Gitarijade, po izboru žirija i publike.

Posetiocima je omogućen besplatan ulaz na 54. Gitarijadu, ali uz potvrdu o vakcinaciji, preležanom covidu ili negativan test.

Novouspostavljena nagrada Moša Radenković po završetku Gitarijade biće dodeljena za najbolji vokal, a večeras u dvodnevnom izdanju rok festivala nastupiće u revijalnom delu programa Galija i Neverne bebe.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:33

TIMOČKE MANIFESTACIJE: Gitarijada bez publike, Mokranjčevi dani dogodine (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track