Najnovije vesti

JEZIVA PRIČA STOJI IZA ZNAKA HOLIVUD: Slovo H krije MRAČNU TAJNU, a evo ko je ŽENA u belom za koju tvrde da LUTA BRDOM!
Foto: Profimedia

misterija

JEZIVA PRIČA STOJI IZA ZNAKA HOLIVUD: Slovo H krije MRAČNU TAJNU, a evo ko je ŽENA u belom za koju tvrde da LUTA BRDOM!

Pop kultura

Glumica Milisent Lilijan Entvisl, poznatija kao Peg, rođena je u Velikoj Britaniji 1908. godine, a u Holivud je došla sa dvojicom braće kako bi okušala sreću i izgradila karijeru.

Iako je u pozorištu bila veoma cenjena kao komičarka, sanjala je o tome da postane poznata glumica i neprestano maštala o filmskoj slavi.

Peg Entvisl
foto: Profimedia

Godine 1932. odlučila je da sebi oduzme život i pozdravila se sa ujakom kom je rekla da ide kod prijateljice. Peg se, zapravo, uputila na brdo Li na kom se nalazi znak “Holivud”, a koji se, prema njenom mišljenju, rugao svima poput nje, piše "The Vintage News".

Ona se popela na slovo “H” i sa njega skočila u smrt. Policijska stanica u Los Anđelesu je 18. septembra primila anoniman poziv od jedne žene koja je rekla kako je pronašla ženske cipele, jaknu, torbicu i nešto što liči na oproštajno pismo.

"Bojim se, ja sam kukavica. Žao mi je zbog svega. Da sam ovo učinila puno ranije, moglo je biti manje boli. P.E ", pisalo je u pismu, a kasnije je utvrđeno da telo pripada dvadesettrogodišnjoj glumici.

Holivud
foto: Profimedia

Inače, Peg se sa 19 godina udala za kolegu Roberta Kita, ali su se razveli dve godine kasnije. Kao razlog razvoda glumica je tada navela okrutnost i prevaru i tvrdila je da joj Robert nije rekao da je već bio u braku iz kog ima šestogodišnjeg sina koji je kasnije postao glumac, Brajan Kit.

Mnogo se pričalo o tome koji su zaista njeni razlozi za samoubistvo, a njen ujak Čarls je policiji rekao kako je ona bila u depresiji i da je patila od “intenzivne duševne boli”. Pričalo se i da ju je veoma pogodilo to što se njen bivši suprug ponovo oženio, a to se dogodilo neposredno pre ove tragedije.

Nakon njene smrti krenule su brojne priče, te su ljudi tvrdili kako su u blizini znaka “Holivud” viđali duh žene u belom kako izgubljeno luta brdom ili lebdi iznad tla, a poznato je da je kobne noći Peg na sebi imala belu haljinu. Drugi su tvrdili kako su videli magličastu prikazu kako se penje na slovo “H” i onda pada sa njega, a pre nego što dotakne zemlju, nestaje.

Legende o nesrećnoj glumici otišle su toliko daleko da neki nipošto noću ne žele da prođu pored ovog znaka, a lovci na paranormalne stvari često istražuju mesto na kojem se ona, navodno, pojavljuje obučena u belo.

Peg Entvisl
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja