VAN DAM ODUŠEVLJEN RADOM SRPSKOG UMETNIKA STEVANA ALEKSIĆA! Objavio plakat za film Kik-bokser i napisao: Prelepo! Dopada mi se
Foto: Profimedia

Pohvale

VAN DAM ODUŠEVLJEN RADOM SRPSKOG UMETNIKA STEVANA ALEKSIĆA! Objavio plakat za film Kik-bokser i napisao: Prelepo! Dopada mi se

Pop kultura -

Rad Stevana Aleksića, vizuelnog umetnika, scenografa, ilustratora i profesora na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, primetio je Žan-Klod van Dam. Glumac je pohvalio njegovo rešenje plakata za film "Kik-bokser", koje je dobilo više od 75.000 lajkova, a ljubitelji lika i dela JCVD uzduž i popreko planete podelili su ga 2.100 puta.

- Prelepo. Dopada mi se - napisao je glumac.

Stevan Aleksić
foto: Privatna Arhiva

Stevan Aleksić poručuje da mu se ovim potezom ostvario dečački san.

- Povodom 32 godine od premijere, ilustrovao sam plakat za kultni borilački film "Kik-bokser" (1989). Detinjstvo moje generacije obeleženo je neponovljivim akcionim filmovima i zvezdama, a zasigurno jedna od najvećih jeste Žan-Klod van Dam. Ne postoji ništa lepše nego kada ti se ostvari dečački san. Veoma sam počastvovan što je Van Dam, takozvani Muscles from Brussels, zapazio moj ilustrovani plakat na društvenoj mreži Fejsbuk i, podelivši ga na svojoj oficijelnoj stranici koju prati više od 33 miliona fanova, izazvao buru pozitivnih reakcija širom sveta. "Kik-bokser" je jedno od najuzbudljivijih ostvarenja s kraja osamdesetih godina prošlog veka - kaže za Kurir Stevan Aleksić.

Stevan Aleksić
foto: Privatna Arhiva

On je nedavno izradio i plakat filma "Tesna koža".

- Jedinstvenom Lanetu u čast, kao i velikom Nikoli Simiću, ilustrovao sam novi poster. Kultna komedija Miće Miloševića deo je našeg identiteta, uz nju smo stasavali i zauvek zavoleli karaktere koje su otelotvorila dvojica velikana jugoslovenskog i srpskog glumišta - konstatuje umetnik.

Kurir.rs

Bonus video:

01:40

PETAR BOŽOVIĆ PLAKAO DOK SE OPRAŠTAO OD GUTOVIĆA: Zbogom dragi Lane, toliko!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track