LEKARI SU ME UPOZORILI DA BEBA NE LIČI NI NA MENE, NI NA MUŽA: Cela bolnica se okupila da vidi novorođenče o kome su svi pričali!
Foto: Profimedia

zanimljivo

LEKARI SU ME UPOZORILI DA BEBA NE LIČI NI NA MENE, NI NA MUŽA: Cela bolnica se okupila da vidi novorođenče o kome su svi pričali!

Zanimljivosti -

Pramila Devi i Rakeš Jadav, Indijci iz pokrajine Bagalpur, nedavno su dobili ćerku, a veliko iznenađenje roditelja i lekara, kako prenose lokalni mediji, beba je rođena sa albinizmom.

Sa potpuno belom kosom i skoro pa potpuno belim očima, beba je iznenadila lekare koji su roditeljima napomenuli da beba "baš i ne liči na njih". Iznenađeni roditelji zaista su uskoro to isto utvrdili, a kako prenose mediji, uskoro se medicinsko osoblje cele bolnice sjatilo da vidi novorođenče.

- Bitno je da je devojčica zdrava - rekli su okupljenim medijima roditelji.

albinizam
foto: Profimedia

Dr Asim Kumar Das dao je opširniju izjavu medijiama u kojoj je objasnio da je srebrna kosa devojčice rezultat činjenice da njeno telo ne proizvodi melanin, kao i da ovo stanje ne bi trebalo da devojčici pravi veće probleme, osim činjenice da mora da se sklanja sa sunca jer je rizik od kancera kože u ovakvim slučajevima višestruko veći, prenosi "Newsflare".

Inače, u Indiji je pre nekoliko godina udarna vest bila porodica koja broji deset članova a svaki od njih ima izrazito bledu kožu i gotovo belu kosu. Iako se suočavaju sa diskriminacijom i predrasudama okoline, članovi albino porodice smatraju da je njihov izgled "božji dar".

Roseturaj Pulan (50), njegova supruga Mani (45) i još osam članova njihove porodice upisani su pre nekoliko godina u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća albino porodica na svetu.

albinizam
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

01:00

TRAGEDIJA NA ADI CIGANLIJI: Dečak (16) preminuo posle utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track