NJEN DEDA JE TVORAC ŽIKINE DINASTIJE: Miona Marković je poznata glumica, a otac joj je OVAJ srpski POLITIČAR! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

da li ste znali?

NJEN DEDA JE TVORAC ŽIKINE DINASTIJE: Miona Marković je poznata glumica, a otac joj je OVAJ srpski POLITIČAR! (FOTO)

Pop kultura -

Miona Marković vrlo brzo je postala jedna od javnosti najomiljenijih mladih glumica, ali oni što jemanje poznato jeste da je njen otac naš poznati političar i istoričar umetnosti.

Naime, Mionin otac je Predrag Marković koji je decembra 1997. godine izabran za člana Evropske akademije nauka.

Miona Marković
foto: Nemanja Nikolić

Predrag uživa u svim njenim predstavama, uvek je u prvom redu na premijeri, a i serije u kojima igra njegova mezimica pomno prati, iako mu tematika nije bliska. Voli je onako kako svaki otac voli svoju naslednicu, a Miona otkriva da čak ni posle toliko godina gotovo nikada ne propušta da je poljubi u ruku i prema njoj se ophodi kao prema princezi.

"Moj nežni otac, koji svoju ćerku uvek ljubi u ruku čime joj ne dozvolja da izgubi ulogu “princeze”, čak i kada ona misli da je to više nije moguće, jer zaboga sada je već mlada žena, a ne devojčica. I da znaš tata koliko god ja prevrtala očima na to, uvek se malo i smešim, jer baš je lepo biti princeza", poručila je glumica jednom prilikom svom ocu preko Instagrama.

Inače, Mionin deda je Jovan Marković, scenarista "Žikine dinastije".

Predrag Marković jedan je od osnivača kviza “Visoki napon” koji se dugo emitovao na RTS-u. Poznat je i kao pobednik velikog finala kviza “Kviskoteka” za sezonu 1989-1990. Као dvadesetčetvorogodišnji asistent na Institutu za savremenu istoriju učestvovao je u pretposlednjem ciklusu kviza који се еmitоvао na prostoru cele SFRJ i dva puta na nastupima pre finala obarao rekord po broju osvojenih bodova. U finalu je pobedio svog zeta Aleksandra Saljnikova.

Predrag Marković
foto: Ana Paunković

Kurir.rs/A.A.

Bonus video:

00:38

Olja Bajrami peva pod šatorom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track