GLUMICA BILA NA PRAGU ANOREKSIJE, ALI OVAJ DESERT SA KRUŠKAMA OBOŽAVA: Evo kako da napravite omiljeni kolač Anđeline Džoli! RECEPT
Foto: Shutterstock

kuhinja

GLUMICA BILA NA PRAGU ANOREKSIJE, ALI OVAJ DESERT SA KRUŠKAMA OBOŽAVA: Evo kako da napravite omiljeni kolač Anđeline Džoli! RECEPT

Žena -

Holivudska glumica Anđelina Džoli strastveni je ljubitelj vina, te ne čudi što njen omiljeni kolač sadrži upravo to piće.

Osvežavajuće "pijane kruške“ lako možete i sami da pripremite, i da uz nju uživate kao diva.

Sastojci za 4 osobe:

  • 8 krušaka
  • smeđi šećer
  • zvezdasti anis
  • cimet
  • limun
  • slatko crveno vino
  • sladoled ili krem za kompletiranje
kruške
foto: Profimedia

Priprema:

Oljuštite kruške nastojeći da u što većoj meri zadržite njihov oblik (koristite ljuštilicu) i sačuvajte peteljku. Odozdo odsecite tanju krišku tako da kruška može da stoji.

Zagrejte čašu vina u manjoj šerpi zajedno sa 30 g šećera, 1 zvezdom anisa, komadićem cimeta i korom 1 limuna isečenom na trake. Kada proključa, sve kuvajte 3-4 minuta.

Poređajte kruške da stoje jedna do druge u „slow cookeru“, dodajte vino i kuvajte na tihoj vatri 2 sata i 30 minuta. Na pola kuvanja pospite ih prethodno dobijenim sosom, tako da se lepo oboje i natope. Ako želite sos nalik sirupu, prebacite ga u drugu šerpu i kuvajte na vatri da se zgusne.

Poslužite kruške uz sladoled ili krem.

kruške
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./hello

Bonus video:

00:43

KOSTADIN TERZIĆ NAPRAVIO GALA SVADBU, A ONDA JE MLADA BACILA BIDERMAJER: Uhvatila ga je ONA i odmah se pohvalila da je SLEDEĆA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja