U NARODNO POZORIŠTE STIŽE ČUVENA KOMEDIJA: Radnja se dešava u Rusiji pod vlašću Jeljcina, a glavnu ulogu igra Olga Odanović
Foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

Predstava Vuci i ovce

U NARODNO POZORIŠTE STIŽE ČUVENA KOMEDIJA: Radnja se dešava u Rusiji pod vlašću Jeljcina, a glavnu ulogu igra Olga Odanović

Pop kultura -

Komedija "Vuci i ovce" slavnog ruskog književnika Aleksandra Ostrovskog, u adaptaciji i režiji Egona Savina, biće premijerno odigrana u subotu veče na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Glavnu ulogu igra Olga Odanović, a scenu će deliti sa Bojanom Dimitrijevićem, Sonjom Kolačarić, Anastasijom Mandić, Danijelom Ugrenović, Raletom Milenkovićem, Aleksandrom Đuricom, Nebojšom Kundačinom, Bojanom Krivokapićem i Dimitrijem Ilićem.

Egon Savin
foto: Dragan Kadić

Ostrovski je komediju u pet činova o mladoj bogatoj udovici oko koje se vrzmaju prevaranti, privučeni njenim nasledstvom, napisao 1875. godine. Reditelj je na konferenciji za medije izjavio da je predstava nastajala u krajnje neobičnim okolnostima i da je radnju smestio u Rusiju pod vlašću Borisa Jeljcina.

- Ostrovski je pisao komad sredinom 19. veka, u momentu velikih društvenih promena, kada se bogati klasa sitnih, pa zatim i velikih trgovaca. Jeljcinova Rusija je slično mesto za život... Svi smo mnogo ružniji kada se brod zaljulja, a ljudske mane imaju izraženiju potrebu da se konkretizuju - rekao je Savin i još jednom pozvao administraciju u Beogradu da otvori komediografsku scenu gradu u kojem je živeo i radio Branislav Nušić.

Olga Odanović je poručila da publika nacionalnog teatra zaslužuje da vidi klasičan pozorišni komad kakav je "Vuci i ovce" Ostrovskog.

- Stvorili smo najfiniju, najsofisticiraniju komediju. predstava jeste teška za igranje jer traži posebnu vrstu sredstava za delovanje na sceni. Ti fantastično napisani dijalozi traže poseban tretman - rekla je glumica.

Vuci i ovce
foto: Narodno pozorište / Željko Jovanović

Kurir.rs

Bonus video:

01:21

TIKA STANIĆ OTVORIO POZORIŠTE U BEOGRADU: Legendarni glumac progovorio o planovima, evo ko će sve glumiti kod njega!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track