GALE POZITIVAN NA KORONU: Odlaže se koncert grupe Kerber u Nišu
Foto: Dragana Udovičić

GALE POZITIVAN NA KORONU: Odlaže se koncert grupe Kerber u Nišu

Pop kultura -

Najpoznatiji rok sastav na jugoistoku Srbije, "Kerber" iz Niša ipak sutra 23. septembra neće održati koncert na Leznjoj pozornici u Nišu kojim je planirano obeležavanje 40 godina rada ovog benda. Kako saznajemo od organizatora razlog za otkazivanje je to što je Goran Šepa Gale, frontmen benda pozitivan na korona virus.

- Jeste, to je razlog za odlaganje koncerta. Svi oni koji su kupili karte moći će da uđu u sledećem zakazanom terminu, rečeno nam je u organizaciji proslave ovog jubileja.

Kako nezvanično saznajemo, Gale, inače živa rok legenda u Nišu je vakcinisan protiv ovog virusa.

Uz Galeta "Kerber" danas čine gitarista Tomislav Nikolić i klavijaturista Branislav Božinović. Ova trojica momaka su osnovala "Kerber" 1981. godine koja proizilazi iz grupe "Top". Dve godine kasnije osvajaju publiku na Omladinskom festivalu u Subotici, pesmom "Mezimac", a potom snimaju album "Nebo je malo za sve", a 1985. godine "Ratnne igre". Snimili su šest albuma, a 2009. godine PGP RTS snima Kerberova sabrana dela.

Kako je popularni Gale rekao u najavi ovog koncerta koji se odložio, ne pamti broj svirki kada su sve za 40 godina nastupali pred publikom, ali i da je neka božija milost postojati na sceni toliko dugo na ovim prostorima.

Bir Fest, Kiša, Kerber
foto: Dragana Udovičić

Kurir.rs/M.S.

Bonus video:

00:42

SKINULI SU GA SA RESPIRATORA, UZIMAO JE HRANU, MISLILI SMO DA ĆE SE IZVUĆI: Gale Kerber slomljen zbog smrti Dragoljuba Đuričiča

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track