Najnovije vesti

SIMEON JE PISAN ZA ČUVENOG ĐUZU, A PRIPAO JE TIKI STANIĆU: Male tajne nove serije Feliks, koja uskoro kreće na Kurir televiziji
Foto: Marko Todorović

Počelo je odbrojavanje...

SIMEON JE PISAN ZA ČUVENOG ĐUZU, A PRIPAO JE TIKI STANIĆU: Male tajne nove serije Feliks, koja uskoro kreće na Kurir televiziji

Pop kultura

Serija "Feliks", čije emitovanje počinje 4. oktobra na Kurir televiziji, ekranizacija je istoimenog romana Vladimira Kecmanovića, rađena u produkciji "Fajerflaj". Glavni glumac je Tihomir Stanić, a igraju i Danica Maksimović, Petar Božović, Strahinja Blažić, Tanja Bošković, Jovan Mijović, Bojan Hlišić. Režiju potpisuju Đorđe Stanimirović i Stefan Malešević, a scenario grupa autora, među kojima je i Dejan Stojiljković.

serija Feliks
foto: Marko Todorović

Roman počinje kao hronika o bivšem prevarantu Simeonu Rakiću, zvanom Feliks. Penzioner, koji je dao oglas za razmenu stana, obilazi nekoliko stanova u drugim gradovima. I od svakog čoveka kome je najavio posetu tražio je novac za put. Tako Simeon preživljava iz dana u dan, ali zaboravljeni greh iz prošlosti odrediće njegovu sudbinu. Tokom naizgled obične noći Feliksu u stan, sa pištoljem u rukama, dolazi vanbračni sin Dragan, za koga nije znao da postoji. Otkad jedan Feliks sretne drugog Feliksa, stvara se sve jači naboj, koji gradi specifičnu duodramu. Okosnicu serije čini priča o Simeonovim prevarama, a komične situacije upravo su te u kojima glavni junak dolazi do novca, dok će sin dodatno začiniti priču.

serija Feliks
foto: Marko Todorović

- Ideju da "Feliks" može da se čita u humorističkom ključu dobio sam kada sam video pozorišnu predstavu koju je, na osnovu adaptacije mog romana, uradio Kosta Peševski, a režirao Darko Bajić. Tako je počeo rad na seriji, koja je zadržala glavne likove romana i delimično odnose među njima, naravno, značajno transformisane u skladu sa novim žanrom. Zanimljiv detalj je da smo davno, kada je roman tek bio izašao iz štampe, Tihomir Stanić i ja planirali predstavu u kojoj je on trebalo da glumi sina, a pokojni Đuza Stojiljković oca. Kako je vreme prošlo, Tika je sazreo da bude otac, a sin više nije samo jedan... Bilo mi je zabavno dok sam gledao kako izgleda novi, drugačiji Feliks, a nadam se da će biti zabavno i publici - kaže kreator serije Vladimir Kecmanović.

Vladimir Kecmanović
foto: Ana Paunković

Inače, snimanje je trajalo 13 nedelja, odnosno 65 dana, od marta do juna 2021, i većinom je snimano u studiju, koji je bio pretvoren u stan porodice Simeona Rakića, kao i na nekoliko lokacija u Beogradu.

serija Feliks
foto: Marko Todorović

Kurir.rs

Bonus video:

Feliks, od 4. oktobra premijerno i ekskluzivno na Kurir televiziji
01:07

Feliks, od 4. oktobra premijerno i ekskluzivno na Kurir televiziji

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja