KURIR SAZNAJE! STIŽU PROMENE U NARODNOM POZORIŠTU U BEOGRADU: Maja Gojković smenjuje upravnicu Ivanu Vujić?
Foto: Beta Emil Vas

pala odluka

KURIR SAZNAJE! STIŽU PROMENE U NARODNOM POZORIŠTU U BEOGRADU: Maja Gojković smenjuje upravnicu Ivanu Vujić?

Pop kultura -

Ministarka kulture Maja Gojković već mesecima razmatra smenu upravnice Narodnog pozorišta u Beogradu Ivanu Vujić, saznaje Kurir.

Odluku o razrešenju mora da donese Vlada Srbije, a kako saznajemo, razlozi za to su loše poslovanje kuće, slabi umetnički rezultati, nedostatak komunikacije sa sindikatima i zaposlenima. Sindikati su bili na sastanku sa ministarkom i Ivani Vujić ponuđena je mogućnost da se i sama povuče i podnese ostavku. Kako saznajemo, ako se ne povuče, oni planiraju da izađu u medije sa svim razlozima za njenu ostavku.

Ivana Vujić
foto: Ana Paunković

Iz Ministarstva kulture nisu se javljali na naše pozive, a predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Svetislav Bule Gonić je rekao da nije prava osoba za naša pitanja.

- To je stvar Ministarstva kulture. Oni će zauzeti stav koji je u najboljem interesu Narodnog pozorišta i svih zaposlenih. Upravni odbor nema mandat da smenjuje upravnika i ne odlučujemo tome - kaže Goncić.

Svetislav Bule Goncić
foto: Tamara Trajković

Ivana Vujić nedavno je, kao što je Kurir pisao, odlučila da prvi čovek operskog sektora ove kuće od 24. septembra bude Dragoljub Bajić, umesto Jasmine Trumbetaš Petrović. Odluka je doneta nakon koncerta Plasida Dominga u Beogradu, kad je organizovana svečana večera u čast slavnog tenora, na koju je pozvana Jasmina Trumbetaš, dok upravnica Vujić nije bila na spisku zvanica.

Plasido Domingo, Jasmina Trumbetaš
foto: Damir Dervišagić

Pre tri godine, nakon medijskog pritiska, smenjen je i Dejan Savić, kad je u Narodno pozorište došla Ivana Vujić. Ona je redovni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti od 2005. godine, postdiplomske studije režije završila je na Sorboni, a bila je i umetnički direktor Bitefa i Belefa.

Režirala je "Hamleta", "Romea i Juliju", "Vojvotkinju od Malfija" i "Spaljivanje udovica" u Narodnom pozorištu u Beogradu, ali je i režirala i po drugim teatrima - BDP, JDP, Madlenijanumu, Bitefu, a gostovala je i u velikim svetskim metropolama - Njujorku, Parizu, Londonu...

- Mogu reći i obećati da ćemo ići samo napred, u bolje uslove. Potrudiću se da probudim ljubav i da Narodno pozorište bude onakvo kakvo ljudi očekuju - ovako je govorila Ivana Vujić kad je postavljena za upravnicu. Od planiranog, malo je uspela da realizuje, a podsetimo, nakon manje od godinu dana sa mesta direktora Drame se povukla Tanja Šljivar.

Ivana Vujić
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Bonus video:

01:52

JASMINA ANA ŠOKIRALA IZJAVOM: Naša JAKO POZNATA pevačica koja MNOGO zarađuje je ELITNA PROSTITUTKA! Rijaliti je PUN takvih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track