POZNATI SE SA BOLOM OPRAŠTAJU OD TASOVCA: Veliki je gubitak što ga nema, dao je filharmoniji novo SVETLO, u šoku sam
Foto: Ana Paunković, Beta Andrej Nihil, Marina Lopičić

STVARAO JE OZBILJNO KVALITETNU MUZIKU

POZNATI SE SA BOLOM OPRAŠTAJU OD TASOVCA: Veliki je gubitak što ga nema, dao je filharmoniji novo SVETLO, u šoku sam

Pop kultura -

Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, preminuo je u svom domu u Beogradu u 55. godini.

Hitna pomoć ga je bezuspešno reanimirala. Sada su se poznate ličnosti oprostile od Tasovca, a među njima i kompozitor Aleksandar Milić Mili.

- Ja sam u šoku, ne mogu da verujem šta mi pričate. To je veliki gubitak prvo želim da izrazim saučešće njegovoj porodici. On i ja smo tri godine sedeli zajedno u žiriju šoua "Ja imam talenat". Ivan Tasovac je bio neko ko je dao našoj filharmoniji jednu novo svetlo. Bavio se ceo život time da kvalitetnu, ozbiljnu muziku približi narodu i da ona bude dostupna i zanimljiva za široke mase. Uspeo je u tome, znam da je imao još mnogo planova. Ovo je veliki gubitak što ga više nema. Mislim da možemo biti ponosni na njegovo vođenje beogradske filharmonije - rekao je Mili za Kurir.

Aleksandar Milic Mili
foto: ATA Images

- Zaista sam šokiran i iznenađen činjenicom da je smrt tako česta, blizu i iznenađujuća. Sa njim se nisam intenzivno družio, ali kada sam bio ministar za kulturu - on je bio izuzetno dobar menadžer, mnoge stvari koje su Filharmniji trebale tj. da se uspostavi Filharmonija kao institucija, radili smo zajedno. Bio sam jako zadovoljan njegovom sprernošću, sposobnošću i brzinom. Nikad nikom, pa ni njemu, nisam zamerao svoje političke stavove. Svako u Srbiji ima pravo da navija za koga hoće, mi smo svi u jednoj zemlji i treba da se međusobno poštujemo i cenimo. Baš ste me iznenadili - izjavio je glumac Branislav Lečić za Kurir.

Branislav Lecic
foto: Zorana Jevtić

- Jako me je pogodila vest da nas je napustio najgenijalniji od svih genijalaca Ivan Tasovac! Druže, večna ti slava - izjavio je Predrag Azejković.

- Toliko puta smo se radovali skromnim, ali dragocenim pomacima u kulturi. Radovali smo se i bodrili jedan drugog. I ljutili smo se, ali se naša ljutnja kao po pravilu preobražavala u radost i uzbuđenje zbog izazova koje ćemo savladati. Ljutnja bi brzo minula i ono što je ostalo u sećanju jeste vreme zajedničkog rada, neobična energija, upornost i velika želja da se učini nešto dobro. Večeras sam opet ljut na tebe. Večeras sam tužan, Ivane. Počivaj u miru - izjavio je istoričar Dejan Ristić.

- Poznavao sam Ivana Tasovca i pre nego što se prihvatio političkih aktivnosti. Bio je okej i kad se sretnemo u kraju, uvek ljubazan. U to ime se nikad nisam sprdao na njegov račun na ovoj mreži. Da jesam, sada bi se kajao. Slava mu - napisao je Živorad Milenković iz grupe "Babe".

Bir Fest, Bajaga, Babe
foto: Damir Dervisagic

Biljana Srbljanović objavila je fotografiju sa Ivanom Tasovcem, i samo kratko poručila: "Nepodnošljivo".

Biljana Srbljanović, Ivan Tasovac
foto: Printscreen/Facebook

- Ne bih komentarisala nijednu smrt. To mi je ispod svakog ljudskog dostojanstva. Zaista sam potrešena, ovo je neki trenutak kada je najbolje ćutati. Eto, to je sve što ja mogu da kažem i u sebi da nosim tugu. Ja sam u Novom Sadu, gde me je i zatekla vest, bukvalno ne mogu da verujem - rekla je Aja Jung za Kurir.

Aja Jung
foto: Marina Lopičić

- Teško neko vreme! Odlaze nam najbolji.Teško je više birati reči. Poznavati ljude profesionalno i privatno je veliko bogatstvo. Tasovac je bio fenomenalan i originalan na obe strane. Žao mi je što je otišao tako rano. Moje iskreno saucešće porodici - izjavila je Lepa Brena za Kurir.

Lepa Brena
foto: Printscreen/Instagram

- Dosta više - napisao je Nikola Rokvić na Instagramu uz fotografiju preminulog Tasovca.

Ivan Tasovac
foto: Printscreen/Instagram

Kurir.rs/K.Đ/A.D/M.K/LJ.R/A.P.

Bonus video:

03:22

UŽIVAM KAD SE SETIM ODRASTANJA NA DORĆOLU! Tasovac se setio odlaska na 1. koncert i svoje reakcije na Betovena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track