IVAN TASOVAC NIJE STIGAO DA OSTVARI JEDNU VELIKU ŽELJU: Maštao je o potpuno drugačijem životu
Foto: Marko Đoković

IVAN TASOVAC NIJE STIGAO DA OSTVARI JEDNU VELIKU ŽELJU: Maštao je o potpuno drugačijem životu

Pop kultura -

Bivši ministar kulture, pijanista i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac preminuo je pre dva dana u Beogradu, u 55. godini.

Od trenutka kada se pojavio na našoj kulturnoj sceni dobio je veliku pažnju medija zbog nespornog muzičkog dara, a zahvaljujući veštini za provokaciju i dobrom imidžu uspeo je da postane prepoznatljiv.

Jednom prilikom je pričao o nadimku "Pamela Anderson", provodu u kafanama i željama za budućnost.

- Nadimak Pamela Anderson sao sam sam sebi. Nisam znao šta da odgovorim onima koji su mi postavljali glupo pitanje zašto sam se ofarbao u plavo, pa sam morao nešto da smislim. A nema nikakvog razloga ni što se farbam, ni što nosim minđušu. Što kažu kod mene u Hercegovini: "Eto, naspelo mi" - rekao je on.

- Po kafanama i restoranima najviše ostavljam novac. Tu nekako uopšte ne razmišljam. Tamo sigurno ne slušam onu muziku koja se sluša na Kolarcu. Bilo je božanstveno na večeri posle koncerta dirigenta Zubina Mehte. Doveo sam Tomu i "Blek panterse" i napravili smo potpuni "karambol", a noć se završila tako što im je Mehta dirigovao viljuškama - naveo je Ivan tom prilikom, pa otkrio kako vidi sebe za nekoliko decenija.

- Jao, to sam čekao! Na nekom vrlo egzotičnom ostrvu, može to biti negde u Aziji, na nekoj divnoj jahti, kako pecam - otkrio je želju za daleku budućnost, koja mu se, nažalost, nije ostvarila.

Podsetimo, ranije tokom dana u sredu ništa nije ukazivalo da će kraj biti tragičan. Tasovac je imao uobičajen dan, ni po čemu drugačiji od mnogih prethodnih. Sa prijateljima je igrao basket, što je često radio, s obzirom na njegovu ljubav prema košarci.

Sve je bilo u redu, osećao se dobro, ali kada se vratio kući, iznenada mu je pozlilo. Reagovala je Hitna pomoć, pokušana je reanimacija, ali nažalost, Tasovcu nije bilo spasa.

Ivan Tasovac
foto: Beta/Marko Đoković

kurir.rs/novosti

Bonus video:

00:22

GONCIĆ O TASOVCU: Bio je moj prijatelj, razmišljao je specifično, svi smo iznenađeni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track