UMETNICI IZ CELOG SVETA OPRAŠTAJU SE OD TASOVCA! Štarkman: Izgubio sam prijatelja kakav se bira jednom i zauvek
Foto: Marina Lopičić

Potresno

UMETNICI IZ CELOG SVETA OPRAŠTAJU SE OD TASOVCA! Štarkman: Izgubio sam prijatelja kakav se bira jednom i zauvek

Pop kultura -

Umetnici iz celog sveta opraštaju se od Ivana Tasovca uz pisma podrške porodici i Beogradskoj filharmoniji. Veliki Tasovčev prijatelj, pijanista Aleksandar Štarkman, zatim violinista Nemanja Radulović, stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin samo su neki od njih.

Ivan Tasovac
foto: Ustupljene fotografije

- Plačem, iako skoro da više nemam suza. Izgubio sam prijatelja iz mladosti, kakav se bira jednom zauvek. Družili smo se od šesnaeste godine. Zabavljali smo se, bili nevaljali, radovali se, pevali, pili, učili, plesali, tugovali - zajedno. Mogli smo godinama da ne razgovaramo, ali uvek sam znao da smo bliski. Slike celog života lebde pred mojim očima. Sada postoji praznina u srcu, bol u duši. Duboki naklon Mariji Tasovac za tako neverovatnog, prekrasnog sina - piše pijanista Aleksandar Štarkman.

Nemanja Radulović
foto: Starsportphoto/Srđan Stevanović

I Nemanja Radulović je potresen vestima:

- Svi smo u šoku. Siguran sam da bi Ivan najviše želeo da vas vidi angažovane i srećne kako nastavljate istim tempom da stvarate muziku, a sve vas iz produkcije kako kreativno osmišljavate buduće sezone. Svaka nota koju budete svirali pratiće Ivana, a on će vas slušati kao i do sada.

Ivan Tasovac
foto: Ustupljene fotografije

I Danijel Rajskin je skrhan nakon vesti o preranom odlasku Tasovca.

- Žalim zajedno s njegovom porodicom i voljenima, njegovim kolegama i prijateljima i s mnoštvom ljudi čije je živote toliko godina obogaćivao kroz magiju muzike. Teško je zamisliti osobu tako ispunjenu životom, strašću, vizijom i čvrstinom kao što je to bio Ivan - stoji u njegovom pismu. U knjigu žalosti koja je otvorena u Beogradskoj filharmoniji, pored filharmonijske publike, prijatelja institucije i Ivana Tasovca, upisuju se brojni građani koji dolaze u zgradu na Studentskom trgu 11. Naredni koncert Beogradske filharmonije zakazan je već za sredu na Kolarcu pod upravom šefa-dirigenta Gabrijela Felca.

Ivan Tasovac biće sahranjen u ponedeljak u 14 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Ivan Tasovac
foto: Zorana Jevtić

Kurir.rs

Bonus video:

00:45

KONCERT UMESTO KOMEMORACIJE: Beogradska filharmonija ispratila Ivana Tasovca na večni počinak muzikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track